dimarts, 25 de maig del 2010

ELS MILLORS DE LA LLIGA 2009-2010 SEGONS PÚBLICO


Dissabte passat el diari Público portava la votació sobre els millors de la lliga de futbol de la temporada que tot just acaba d’acabar: millor jugador, millor jugador espanyol, millor entrenador, millor partit, etc.
Aquesta votació la van fer els directors esportius de tots els equips de futbol de la primera divisió.
Evidentment hi ha coses que “cauen pel seu propi pes”, com per exemple que el millor jugador hagi estat Leo Messi, que el de millor espanyol hagi recaigut amb Xavi o que el de millor entrenador se l’hagi emportat Pep Guardiola.
Però analitzant detalladament la votació hi ha coses sorprenents, força sorprenents.
Miguel Pardeza, secretari tècnic del Madrid, va votar com a millor jugador de la lliga a Xavi i com a millor entrenador Pochettino. Va ser, juntament amb Sandro Sierra del Màlaga els únics que no van escollir a Leo Messi, a part de Txiqui Beguiristain que va votar pera Cristiano Ronaldo. Penso que l’actitud de Pardeza correspon més a no voler reconèixer la realitat, ja que seria una manera implícita de considerar Messi millor jugador que Cristiano Ronaldo i Guardiola com millor que Pellegrini.
També es força evident l’actitud de l’entrenador de l’Athlètic Club que a la pregunta de “Qui ha estat el millor entrenador?” prefereixen no contestar.
Al ser preguntats pel millor partit, 6 dels enquestats escullen l’Atlético de Madrid- 2, Barcelona-1 (guanya en aquest apartat), l’únic partit (recordem-ho) que va perdre el Barça en tota la lliga. Sorprenent! Els qui han votat aquest partit han estat els directors esportius del Almeria, Deportivo, Màlaga, Osasuna, Sevilla i Vila-real. El segueix amb només 3 vots el Madrid-0, Barcelona-2. Per a mi, sinó el millor, sí el més determinant de la lliga.

El resultat de la votació va ser el següent:

Millor jugador de la Lliga: Leo Messi
Millor jugador espanyol (s’entén que el millor estranger també ho ha estat Messi)
Jugador revelació: Pedro (per davant de Canales)
Millor entrenador: Pep Guardiola
Millor partit: Atlético de Madrid- 2, Barcelona- 1
Millor porter: Victor Valdes
Millor defensa: Piqué
Millor centrecampista: Xavi (naturalment)
Millor davanter: Messi (també naturalment)
Millor jugador núm. 12: Pedro.

Sobre Messi cal afegir que feia dos anys que guanyava com a millor jugador estranger.
Suposo que si el resultat final de la lliga hagués estat diferent, o sigui, que el Madrid hagués estat campió, com sempre passa en aquests casos, hauria estat molt diferent. La victòria del Barça amb un dels dos gols de Messi va estar determinant a l’hora d’establir el resultat final de la lliga que tot just s’ha acabat.
I a partir de l’últim dissabte d’agost, començarà una nova lliga de futbol amb molts d’al•licients, encara que a data d’avui són més previsions que una altra cosa.
Acabarà Mourinho al Madrid? És de suposar que sí. Però el fitxatge del flamant guanyador de la Champions significarà una despesa molt important per al Madrid de Florentino que, segurament, acabarà condicionant (i molt) l’arribada de nous reforços en forma de jugadors. “Mou”, com qualsevol entrenador, voldrà portar jugadors de la seva confiança com Diego Milito (va fer els dos gols de la final de Madrid)
Vindrà Cesc al Barça? A part de Villa i Cesc (si acaba venint) fitxarà més jugadors el Barça o pujarà joves promeses del Barça Atlètic com el “faldut” Ivan Romeu?
Marxarà Toure Yaya?
Cal pensar que a part de l’anunciada marxa de Henry, pocs jugadors deixaran la disciplina del Barça. Amb el “reforç” d’Iniesta (s’ha perdut molts de partits aquest any, la majoria durant la fase més determinant dels diferents campionats) i l’arribada de les dues incorporacions anunciades i els que pugin del planter, la plantilla del Barça de la temporada 2010-2011 quedarà pràcticament tancada.