dimarts, 4 de maig del 2010

UNA POLÈMICA ABSURDA


Només ho he vist a un lloc, però m’imagino que més d’un mitjà de comunicació se’n ha degut de fer ressò i també ha hagut de sortir a més d’un debat, sinó tampoc s’entendrien les declaracions d’ahir de Josep Guardiola.
Anem a pams. Abans del partit conta el Vila-real es va anunciar que Xavi patia una petita lesió i que era dubte per al transcendent partit. Però Xavi va voler jugar i va ser un dels millors del partit per no dir que va ser el jugador més decisiu.
Al dia següent, a la pàgina de “Yahoo España” que és la que tinc d’inici al meu ordinador, vaig veure a l’apartat d’esports que es posava en entre dit que Xavi volés jugar lesionat amb el Barça a costa que, tal vegada, no podria jugar amb la “roja”.
I és que a ningú sé li escapa que aquest any és any de mundial de futbol i que, després de que la selecció espanyola de futbol guanyés l’Eurocopa amb Xavi nomenat el millor jugador, aquest any totes les esperances “nacionals” estan dipositades en que es pugi guanyar per primer cop la Copa del Món de futbol, una fita que, fins ara, Espanya, ni l’ha “rascat”.
Però és evident que Xavi, encara que tingui dos anys més, és una de les peces fonamentals per intentar assolir aquest objectiu. I es clar, si ara té molèsties (és diu que es tracta d’una petita fissura), les incondicionals de la “roja” pensen que si juga amb el Barça, Xavi pot acabar per lesionar-se de més gravetat i la qual cosa l’impediria jugar el mundial de futbol amb Espanya.
I la pregunta és, té que jugar Xavi lesionat tots els partits de lliga que pugui amb el Barça? La resposta, per a mi i, suposo, que per a la resta d’aficionats al Barça, no té cap mena de discussió: Sí!!
I per més d’un motiu. El primer és per que Xavi, per damunt de tot es deu al club que li paga la fitxa. Segon, perquè el Barça encara no és campió de lliga i tal com va la cosa, podria ser que s’arribés a la darrera jornada sense haver pogut entonar encara “l’aliron”.
Ahir Pep Guardiola ja va declarar (suposo que responent la pregunta d’algun periodista –i tal vegada de fora de Catalunya-) que “Xavi si es troba bé, jugarà i que tothom estigui tranquil que també serà al mundial de Sud-àfrica.
Aquesta “falsa” polèmica l’entenc des del sentit més “nacional espanyolista”. Segurament que aquells que el més que ve donaran suport a la selecció espanyola de futbol, ara com ara, estan desitjant que el Madrid guanyi la lliga. Però es clar, per a ser campió el Barça ha d’empatar al menys un partit més.
Hi hauria el mateix debat si estigues lesionat (o tingués molèsties) Sergio Ramos o Casillas? M’imagino que no.

3 comentaris:

Brian ha dit...

Per mi, que es queden eliminats a la primera ronda, ja que els jugadors del Barça necessiten descansar :)

Jo el primer cop que em vaig assebentar va ser al BBC el diumenge, i si que donen l'impressio de que Guardiola diguis algo tipus "li farem jugar lesionant encara que depsres no vagi al mundial". Ara, no se si el BBC ho saben ells de primera ma, o si van copiar la noticia des de la premsa de Madrid ...

aqui ho tens...
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/world_cup_2010/8656893.stm

"Xavi's playing with an injury that could see him miss the World Cup," said Barcelona boss Pep Guardiola.

Cucafera ha dit...

A mi també m'agradaria saber que diria Xavi si li preguntessin:
Si jugues els partits de lliga que queden amb el Barça no podràs jugar el mundial, i si no els jugues si, que vols fer?
I per altre costat, també ens podem preguntar si la selecció fos la catalana, que diríem?

Brian ha dit...

si fos la seleccio catalana, ehmmmm.... mirat des de Anglaterra, un anglès sempre prefereix que un jugador donis tot pel pais, més que pel club (trobo jo). M'han arribat veus molt emprenyats amb wayne Bridges per negar-se a jugar amb la seleccio (despres dels problemes amb la seva dona i John Terry) - tot dient que primer es el pais, i segon el moral personal!

Tant de bo arribessem al "problema" de Catalunya o Barça!!
Mentrestant, si és Barça o Espanya, ho tinc clar ;) I Si es Barça o Argentina, encara més !! Messi, cuida't!