diumenge, 30 de maig del 2010

LA MANIFESTACIÓ DE LA PDE DE BARCELONA


Molta menys gent que les 3 vegades anteriors que havíem anat a manifestar-nos a Barcelona (unes 5.000 persones) Molta menys presència de polítics que els altres cops. D’allí i d’aquí. Abans veies com s’agafaven als nusos per a defensar el nostre riu. Ara no se’ls veu en lloc. Molt menys ressò mediàtic que les vegades anteriors. A l’arribar a Amposta els meus pares han dit que al Telenotícies de la tarda no n’havien parlat. A les de la nit, tampoc.

Segurament es pensa que si se’ns ignora, la nostra causa acabarà morint... Però els ànims de la gent que ha acudit aquest diumenge 30 de maig a Barcelona a manifestar-se per a demanar que s’aprovi d’una vegada el cabal ecològic de l’Ebre i que arribin els sediments suficients per a la supervivència del Delta, estaven com sempre: moltes ganes de festa i xalera.

La manifestació ha estat una mica més curta que les altres vegades. Ha sortit amb una mica de retard (l’hora prevista era a les 12 del migdia) de la plaça Urquinaona i baixant per Via Laietana, s’ha arribat a la plaça de la Catedral (com les altres vegades)

Allí s’han dut a terme els parlaments i com a final de festa, el grup jesusenc Terrer Roig i també Jotes al Carrer ens ha interpretat un repertori de balls tradicionals i, sobre tot, molta jota. Per un diumenge, al pla de la catedral, en lloc de veure’s la tradicional ballada de sardanes, s’ha pogut veure com els manifestants ballaven la jota típica de la nostra terra.

Entre els manifestants molta gent jove. Alguns (com mon fill), tenien 9 anys quan van començar a sortir al carrer per defensar el riu. Ara amb 17 segueixen acudint sempre que creuen necessari per a defensar el riu i el territori. Però encara hi havia molta més canalla. Alguns nascuts fins i tot després d’haver-se derogat el PHN. Un iaio d’Amposta (que ha acabat exhaust), em deia amb orgull: “Estem 3 generacions de casa nostra!”

El qui no han acudit, ells sabran el perquè, però com deia Joan Panisello dimecres a la SER: “Qui no vingui, no el trobarem a faltar”. Encara que jo, com deia, si que n’he trobat a faltar... I molts!!

3 comentaris:

Brian ha dit...

Som els que som!
Natros hem anat, com dius tu, passen els anys, ara anem amb uns kilos de més a la panxa i ara dos xiquets agafats dels globos!

Si que hem sigut menys, pero almenys aquest cop tothom que ha anat creu en el que fa - potser quan anaven decenes de milers, o centenars de milers, hi havia gent amb altres motius .... avui s'ha demostrat que un bon numero de ebrencs encara estem aqui, disposats a "perdre" un diumenge de sol, i xx € de la butxaca per defensar una cosa que es de sentit comú.
No han anat els peixos "grans" de la politica, es cert, pero potser el que més m'ha "sorpres" (relativement) a nivel particular, i com a tortosi, es no veure l'alcalde nostre o algun representant del seu partit - potser hi estaven, pero no els he vist.

Cucafera ha dit...

val a dir que al telenotícies si que en van parlar. Amb imatges de la manifestació i paraules de M. Tomàs i Puxet del govern de l'estat.

Brian ha dit...

rectifico, ja que m'han dit que si que estava Joan Caballol de l'ajuntament de Tortosa, de CiU. I es que Joan ha estat a casi tot arreu també!