dilluns, 4 d’agost del 2014

DIARI DE L’AGOST. DILLUNS 4

Sortir de l’armari. Sembla ser que l’alcaldessa popular d’Alacant no passa pel seu millor moment, ja que està implicada en casos de corrupció. Però com a bona política va trobar la manera (o al menys és el que sembla que pensa) d’augmentar la popularitat. Solució: sortir de l’armari.
Ahir, vaig poder veure una foto d’ella donant-se un petó als morrets de la que, suposadament, és la seva parella. Però la foto era més de compromís que de res, ja que no reflectia afectuositat per cap banda.
No sé si una mica més amunt en prendran exemple i també s’atreviran a donar el pas. Estic parlant de Rita Barbera, l’alcaldessa de València. Aquesta, a part d’estar implicada també en casos de corrupció, es busca enrenous amb la justícia. Està capficada en allargar l’avinguda Blasco Ibáñez fins el mar encara que això suposi carregar-se una part del popular barri del Cabanyal, protegit pel departament de Cultura pel seu singular valor arquitectònic. Ella s’ho farà.
11 milions. La passada setmana, el PSC de les Terres de l’Ebre va denunciar que es perdria una inversió de 180 milions d’euros del PUOSC (EL Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya) Si compares la xifra amb el que va robar al família Pujol durant aquests anys, el cert és que sembla insignificant, però com sempre es diu, de tenir-los a no tenir-los...
Avui el Diari de Tarragona treu una relació molt detallada dels municipis de les TT.E afectats, així com les obres previstes que s’havien de finançar amb aquests diners. M’ho he mirat i, a simple vista, hi ha alguna que no sembla gran cosa, però quan es demana des del ajuntaments, per alguna cosa és.
Un dels màxims representant de CiU a les nostres terres, l’alcalde de Tortosa Ferran Bel, ha lamentat de que això sigui així, però ha retret els socialistes que durant els anys del Tripartit s’estirés més el braç que la manega i que deixessin un gran deute acumulat a les arques de la Generalitat...
A veure, senyor Bel, no dubtaré que sigui un gran polític, però l’argument que fa servir està molt gastat. Si no vaig errat, ara mateix, vostès (o sigui CiU), primer amb el suport del PP (se’n recorda quan Mas va anar al notari a dir que mai hi pactaria?) i després d’ERC, ja porten quasi 4 anys al capdavant de la Generalitat. I ho tornen a fer després d’un parèntesi de nomes 7 anys, quan vostès hi van estar per un període de 23, presidit pel ara proscrit Jordi Pujol i Soley, se’n recorda?
Sembla mentida senyor Bel que sigui economista. Miri, quan algú ha de gestionar una institució o encara que sigui una associació, s’ha de fer un pressupost i aquest ha de ser equilibrat (o sigui, les entrades i les sortides han de coincidir) Si la Generalitat del Tripartir va gastar, és perquè ho podia fer. Vostè em dirà que, de vegades s’ha de recórrer al finançament i, l’endeutament ve d’aquí. D’acord. Miri, jo no li recordaré com va deixar les arques el darrer govern de Pujol (el proscrit, se’n recorda?), però si que li recordaré que mentre estava en funcions es van signar contractes i es va fer fix a personal interí com agraïment als serveis prestats. Igual com va voler fer l’exalcalde Roig (membre del consell d’administració de Promociones Club de Campo & Golf de Ronda, una de les empreses que va pagar comissions a Jordi Pujol Ferrusola)amb el director de l’emissora de ràdio.
El que hauria d’aprendre és a gestionar bé el seu ajuntament i a encaixar les crítiques, que això va inclòs amb el sou que cobra i no anar donant excuses que no se sustenten per enlloc.