dissabte, 2 d’agost del 2014

FINS AL COLL


Les ramificacions de la consultora Efial arriben fins les Terres de l’Ebre. Segons informa el diari digital Aguaita, el ple de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, va decidir desvincular-se de la consultora que, fins fa poc, portava la gestió urbanística des de l’empresa municipal la Cala Gestió. Cal recordar que Efial va ser la detonant de tot l’enrenou que hi ha hagut a Torredembarra amb la imputació de l’alcalde i de la majoria de l’equip de govern.
Però aquestes ramificacions no només afecten a l’Ametlla de Mar, sinó que arriben a Ascó i també a Tortosa on de moment, l’alcalde encara no ha estat imputat.
Extret literalment de la seva web Ajuntament Impulsa.cat:  −Anàlisi i revisió de procediments de gestió de l’Impost Sobre el valor Afegit en l’actuació municipal: Ajuntament de Torredembarra, Ajuntament de Tortosa, Ajuntament de l’Ametlla de Mar, etc... 

Em deia l’altre dia un regidor de Tortosa que la imputació de Ferran Bel és qüestió de temps. Ara perquè està aforat, però quan deixi d’estar-ho, ja veurem que passarà... –em deia el meu interlocutor-
El diari digital Aguaita publica un article de Jordi Morales que fa referència a l’alcalde d’Amposta Manel Ferré, president d’una de les patronals més importants del sector Salut de Catalunya.
Jordi esmenta moltes coses, però dues m’han cridat especialment l’atenció:

-Ferré no vol fer públic l’import total dels sous (i d’altres retribucions econòmiques) que cobra.

-L’Ajuntament d’Amposta es nega a donar informació sobre els controls que la intervenció de l’Ajuntament ha fet de SAGESSA, l’empresa que gestiona l’Hospital Comarcal d’Amposta. Encara que Ferré parli de gestió eficient, l’autor ho posa en dubte, ja que les auditories fets l’Hospital Sant Joan de Reus (del mateix grup) o el de Badalona, han posat al descobert nombroses irregularitats.  

Si l’altre dia era el diari el País el que relacionava a Jordi Pujol Ferrusola amb l’empresa Promociones Club de Campo & Golf de Ronda, SL, de la qual va ser conseller l’alcalde d’Amposta Joan Maria Roig i Grau, avui és el diari el Mundo el que publica la notícia a la portada. Segons titula el Mundo, Empresaris pagaven al fill de Pujol per por a represàlies. Entre aquests empresaris cita a Jorge Juan Flor, l’amic valencià de l’empresari ampostí Joan Lluís Ripollés i aquest, a la vegada, soci de Joan Maria Roig.
Jorge Juan Flor Gallén va ser el promotor del centre comercial Futuro Ciudad Amposta, que com sabeu, ha tingut un èxit espatarrant. Ara bé, segur que hi va haver qui es va omplir les butxaques.  
No es tracta de contradir el Mundo, però no em crec que els empresaris paguessin comissions al fill de Pujol per por a represàlies. Simple i planament es tracta d’entramats perfectament dissenyats per desviar diners públics cap a butxaques particulars, ja siguin de persones, ja de partits polítics.