dilluns, 13 de juny del 2016

L’ESLÒGAN ELECTORAL DE CONVERGÈNCIA

S’escolta la música del Guardaespatlles. S’aixeca el teló y surt Ferran Bel. Títol de la pel·lícula: Molt per defensar.

I és que ens ho han posat a ou... El mateix que vaig pensar jo quan vaig veure penjat a l’alcalde de Tortosa per l’avinguda de Catalunya d’Amposta ho van pensar molts d’altres.
Molt per defensar... Què és el que defensa l’alcalde de Tortosa i cap de llista de CDC per la demarcació de Tarragona? La darrera cosa que ha defensat a capa i espasa ha estat el monument franquista de Tortosa.

-En arribar a casa li demanaré a Joaquim que em faci un meme... (vaig pensar)  

No va caler. Quan vaig arribar a casa i vaig obrir l’ordinador, l’amic Brian ja n’havia penjat un sobre un comentari del Mascarat. Ah! Quins grans amics que tinc!!! Joaquim, Brian, lo Mascarat i tants d’altres!
Segur que el creatiu que va idea l’eslògan convergent només va pensar amb la independència, ja que és el concepte de moda i la nova fe que han abraçat. Segurament no coneixia la polèmica sorgida a Tortosa els darrers mesos. Quin flac favor li ha fet a Ferran Bel, mareta meua!

No he pogut de deixar de pensar amb els 23 anys de Jordi Pujol (a qui per cert, ja no treuen al mítings, serà per alguna cosa?) i amb els que porta Mas... Primer de conseller en cap i després com a reiet de la Generalitat...
Com a ciutadà de les Terres de l’Ebre recordo les vegades que he tingut que sortir al carrer PER A DEFENSAR LO NOSTRE o bé les agressions que pateix o que es volia fer patir al nostre territori. A quantes de llocs o hauré anat a defensat lo riu? Com que no fa molts dies ja us els vaig citar, avui no ho faré. Però si que vull recordar que Convergència (i en aquell temps també Unió), estaven d’acord amb el Pla Hidrològic aprovat pel govern del PP encapçalat pel funest Aznar. Per aquell temps els Convergents no estaven per defensar el territori, tot i que al principi van fer algun conat (Caballol a la primera assemblea de la PDE, autocars convergents a Madrid), ràpidament van haver d’acatar les ordres de Barcelona. Només uns pocs com Josep Carles de l’Aldea van tenir l’atreviment d’abandonar el partit.
La Manifestació de les Mores (entre Móra d’Ebre i Móra la Nova) resumiria molt bé la situació viscuda aquells anys. Aquell dia ens manifestàvem per els tres agressions que amenaçaven el territori: lo riu, els molinets (parcs eòlics) i l’ENRON (la central de cicle combinat de gas) que promovia l’alcalde de Móra la Nova Joan Sabanza (primer republicà i després convergent) Aquella vegada (i sense que servís de precedent) hi va participar a la manifestació l’alcalde convergent de Móra d’Ebre Santiago Campos. Segurament més per la rivalitat que mantenia amb l’alcalde de l’altre costat de riu pel lideratge de la comarca de la Ribera d’Ebre que per una altra cosa...    
Ferran Bel deia no fa molts de dies que ells sempre havia recolzat a la PDE. A la llengua sé li fa dir el que vols i si aquell que t’escolta està disposat a creure-ho, tot arreglat! Sabeu quan va ser la primera vegada que vaig veure a Ferran Bel a un acte de la PDE? Quan es va inaugurar l’escultura del nusos que hi ha a l’entrada a Tortosa pel S. Com alcalde no va voler perdre’s l’acte. Per cert, una rotonda que l’Ajuntament d’Amposta no va voler ajudar a sufragar (es va presentar una moció al Ple) perquè es feia fora del seu terme municipals (allí conflueixen els termes de Tortosa i Roquetes)

La pregunta que me queda, és: votarà Amposta a l’alcalde de Tortosa?

El passat desembre va guanyar ERC que va obtenir un 23,97% dels vots, seguida de En Comú Podem (23,53), PSC (16,75) i Democràcia i Llibertat (també encapçalada per Bel) amb un 9,26.

De fet Bel no va guanyar ni a Tortosa.

1.        En Comú Podem (21,96)
2.        ERC (19,39)
3.        DiLL (18,43)
4.        PSC (15,42)

Després de tota la polèmica del monument o arrasa o s’enfonsa. La solució el dia 26 per la nit.

I és que en això de defensar, Convergència només defensa els seus interessos que no són d’altres que els càrrecs, les cadires i els diners... I els ciutadans ja els han vist. Han trigat, però al final els han vist. D’aquí que el partit s’hagi de refundar en un intent de tancar una etapa i esperar que la gent s’oblidi ràpidament dels casos de corrupció que han tingut.