dijous, 26 de gener del 2017

EL TONTO DEL BOTE

Tots aquells que com jo ja teniu una edat, segurament recordareu una pel·lícula de l’any 1970 interpretada per Lina Morgan tituladala Tonta del Bote, dirigida per Juan de Orduña, produïda per José Frade PC sobre una novel·la de Pilar Millán Astray(efectivament, germana del fundador de la Legió)
Actualment quan tan es parla d’igualtat de gènere, trobaria molt encertat que es fes una nova versió de la pel·lícula, però en aquest cas amb protagonista masculí: EL TONTO DEL BOTE.
De candidats a ser protagonista principal segur que no n’hi falten. Tu mateix, amic lector, en deus de tenir algun en ment. De totes formes jo te’n proposo un, a veure que té sembla: Mariano Rajoy Brey.
Evidentment qualitats no n’hi falten. Moltes vegades ha donat mostres de les seves habilitats, com per exemple allò de un plato es un plato y un vaso es un vaso... O aquell embolic que es va fer a l’hora d’explicar com s’elegeix a un alcalde i la cara que va posar quan se’n va adonar que s’entrebancava... (Al menys se’n va adonar...)
Tot això és aigua passada, podeu pensar... Efectivament, però com deia en confessió la iaia de 90 anys que havia estat infidel el seu marit amb un jovenet: M’agrada recordar-ho, sap...?  
Per tant explicaré alguna cosa molt més recent, concretament del passat dimarts.
Primer sé li va preguntar a Rajoy que opinava sobre que s’havia tret la llengua espanyola de la web oficial de la Casa Blanca.Rajoy va dir que donava per bones les explicacions del portaveu de Trump sobre que la web estava temporalment en obres. Però acte seguit i sense que anés al cas, va esmentar la web de la Generalitat de Catalunya i que, segons ell, només estava en català. Va continuar dient que l’idioma espanyol era cooficial a Catalunya i que servia per a millorar la convivència entre els ciutadans.
Al programa el Intermedio de la Sexta van fer un exercici d’investigació i Dani Mateo va comprovar si efectivament la web de laGeneralitat de Catalunya estava en català:

-Efectivament, la web de la Generalitat de Catalunya està en català... Però oh! Sorpresa... També està en castellà...

Com sé pot ser tant tonto??
Però és que acte seguit van treure un altre gran moment de Rajoy que era el convidat del  Fòrum de l’ABC.
Reprodueixo textualment el diàleg entre Ángel Expósito (que estava fent de mestre de cerimònies) i  el President del govern extret d’un article de Anibal Malvar a Público:  

-–Tengo un montón de preguntas, se lo puedo asegurar, presidente, que se refieren a lo dicho por una sola persona, por un nombre propio… ¿Lo adivina?

–¿Quién? –Rajoy vuelve hacia Expósito dos hombros contundentes de púgil parlamentario.
–¿Sabe quién le digo? –insiste el periodista.

–No –la sequedad de su monosílabo contrastó con la orballante rumiada retranqueira con que despreció hace veinte días a El País.

–Tengo un montón de preguntas referidas a José María Aznar, que habló ayer… El presidente Aznar dijo ayer textualmente: “Tenemos un país que se está desvertebrando social, política y territorialmente”. ¿Comparte usted el diagnóstico?

–Gracias por no insistir.


Després de veure escenes com aquestes, la veritat, no sé si no era millor allò de fer les rodes de premsa des d’una pantalla de plasma i sense acceptar preguntes dels periodistes... Total...

És increïble com a personatges com Rajoy se’l hi pugui concedir el premi Cánovas com a millor orador parlamentari... Al menys que sigui per a fer-los-hi la pilota...

Aquí podeu reviure els moments estel·lars de Rajoy