dilluns, 14 de març del 2016

L’ESPANYA DE PANDERETA

He escoltat per la ràdio (ja sabeu que normalment escolto la Cadena SER) que la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Guardia Civil (més coneguda per UDEF) ha denunciat  Podemos davant del Tribunal de Comptes (què és el que s’encarrega d’auditar els comptes dels partits polítics) de presumpte finançament irregular.
L’informe que ha elaborat la unitat especial de la Guardia Civil es basa, sobre tot, en retalls de diari. Segons la SER, aquestes proves van ser les que va fer servir el pseudo sindicat Manos Limpias per acusar el partit de Pablo Iglesias.
Crida l’atenció que el Tribunal de Comptes hagi admès a tràmit la denuncia quan resulta que, fins ara, mai havia detectat cap cas de finançament irregular, tot hi sortir-ne per tot arreu...
És molt sospitós que s’actuï contra un partit emergent i s’hagin passat per alt la resta de casos. Denunciar un partit aportant com a proba informacions aparegudes als mitjans de comunicació ja és sospitós i acceptar investigar-ho encara més. No sé qui està a la cúpula de la UDEF, però diu molt poc d’aquesta unitat com ha actuat en aquest cas concret. Si voleu que us digui la meva opinió, crec que es tracta de voler donar un avís a la resta de partits a partir d’aquest cas concret.
Realment semblem un partit de pandereta. Actuar així de malament (em sembla que pitjor no es pot fer), deu de ser el que es coneix com la MARCA ESPAÑA.