dijous, 18 de maig del 2017

DIUMENGE VOTARÉ PER PEDRO SÁNCHEZ

De Vergara a eldiario.es.
Potser els companys quan me vegin entrar a la seu del PSC d’Amposta me faran la ola... Fa anys que pràcticament estic desvinculat del partit tot i que com he dit moltes vegades encara conservo el carnet i, evidentment pago la quota d’afiliat.
A Amposta és un mal dia per anar a votar, ja que la gent, inclosos els militants del PSC tindran el cap en la festa del Mercat a la Plaça que se celebrarà coincidint amb aquest cap de setmana. Malgrat tot, segur que trobaré un moment per anar-hi. I ho faré per Pedro Sánchez.
La primera vegada que me van parlar de Pedro Sánchez va ser fa poc més de 2 anys durant el dinar de presentació de la candidatura de Francesc Miró a l’alcaldia d’Amposta. Era a la barraca del restaurant l’Estany i estava assegut amb companys de Godall. Me van explicar que era un valor en alça i un ferm candidat per acabar ocupant la secretaria general del partit. Finalment les bases del partit el van escollir per a ocupar el càrrec, tot i que jo no vaig anar a votar... Com tampoc ho vaig ver l’altre dia, a la primera volta de les primàries... Però diumenge penso anar-hi. I no és que me sembli el candidat ideal per a dirigir el partit, però és dels pocs que hi ha en aquests moments amb una mica de cara i ulls o dit d’una altra manera: el candidat menys dolent.
Però el veritable motiu pel qual aniré a votar és per intentar barrar-li el pas a Susana Díaz. Ja sé que un vot és insignificant, però hi ha una dita castellana que diu que muchos pocos hacen un mucho i si, finalment, hi ha molta gent que pensa com jo, potser aconseguirem l’objectiu. Hi ho dic així perquè sé que som molts els que no volem a Susana Díaz. De fet, els companys del PSC, a la primera volta, de forma majoritària es van decantar per Pedro Sánchez. El motiu és que Susana Díaz no té bona imatge a Catalunya. I els comentaris de gent del seu entorn, com per exemple els de Zapatero, en lloc de millorar-la, encara l’han empitjorat més.  
Per quin motiu Susana no cau bé? Us respondré amb una altra pregunta: Cal algun motiu per a que una persona no té caigui bé? Segurament és la seva manera de ser, d’expressar-se, les seves gesticulacions, de la forma que diu España... Com si Espanya fos el principi i el final de tot i més enllà no hi hagués res més...
Però si que hi ha un motiu (al menys per a mi): La maniobra que va orquestrar el passat setembre per apartar a Pedro Sánchez de la Secretaria General. La seva conspiració de palau, té més a veure amb les intrigues que es vivien fa segles per a derrocar reis que no en un acte democràtic propi dels temps actuals.
Abans de la investidura de Rajoy, el periodista Jordi Evole va dir això d’ella al programa el Hormiguero de Pablo Motos:

-Susana Díaz gobierna en Andalucía gracias a Ciudadanos, quiere abstenerse para que gobierne Rajoy y hasta Esperanza Aguirre habla bien de ella. ¡Qué currículum para ser un líder de la izquierda española, eh! Es fabuloso.

I només fa uns dies la meva dona me va dir:

-Sempre he volgut que una dona pogués arribar a ocupar els càrrecs més importants, però per una vegada que una té possibilitats d’arribar-hi, resulta que és una impresentable. I com a dona sento haver d’opinar així...