dimecres, 22 de maig del 2013

AMPOSTA REAPAREIX AL SETMANARI L’EBRE



L’anterior cap de setmana, me’n vaig adonar que Amposta tornava a tenir pàgina pròpia al setmanari la Veu de l’Ebre, Amposta tenia una pàgina pròpia on es recollien les principals notícies que havien passat durant la darrera setmana.
Recordareu que fa temps que vaig escriure sobre el tema i, llavors, opinava que no era normal que Amposta, capital de la comarca del Montsià, es difuminés dintre d’un genèric Baix Ebre-Montsià, mentre que la Ràpita (Sant Carles de la Ràpita) apareixia amb pàgina pròpia.  
Es evident que aquestes diferències es deuen no a criteris periodístics sinó merament econòmics:  Els ajuntaments respectius hauran de contractar les pagines que vulguin al preu que demanin els propietaris del setmanari. Això o l’ostracisme...
Per tant, es de suposar que, després de molt de temps, l’ajuntament d’Amposta s’ha avingut a pagar el cost d’una pàgina per a que surtin agrupades totes les notícies locals. La qual cosa no vol dir, necessàriament, que siguin les notícies més importants que genera la capital del Montsià.
Posem un exemple. Una de els notícies que surten al darrer número recull la finalització de les obres d’urbanització del carrer Jardí i adjacents; es a dir, alguns dels carrers que hi ha pels voltants de l’antiga clínica arrossera (ara Hospital Comarcal d’Amposta)
Per a mi la notícia no ha estat tan la finalització (sempre que una cosa es comença, normalment s’acaba) com la durada de les mateixes amb el perjudici que això causa als veïns i als usuaris de l’hospital.
Com sempre passa a Amposta (sempre!) les obres estan mal senyalitzades, la qual cosa provoca que, sovint, hagis de donar voltes amb el cotxe per arribar a la teva destinació. I estic parlant per experiència pròpia. Un dia havia de portar mon pare a l’hospital a que es fes una prova. Com viuen al carrer Agustina d’Aragó, vaig haver de baixar pel Miquel Granell fins el carrer Campoamor que es el que et porta a la part del darrere de l’hospital. Però com que no estava senyalitzat i, el tram final estava en obres, vàrem haver de baixar pel carrer de les Escoles, avinguda de la Ràpita allunyant-nos de la nostra destinació, carrer Madrid, Barcelona, Terol (sembla la Volta a Espanya) i, finalment, Gran Capità que és el lateral de l’hospital.
Però els ciutadans semblen tan acostumats a aquest tipus de situacions que ningú es queixa i, si ho fas, ets un anti-ampostí.
Evidentment tenir un lloc diferenciat a la Veu de l’Ebre no solucionarà els greus problemes de circulació que patim a Amposta, perquè encara que la gent ens hem anat acostumant a desplaçar-nos d’un lloc a un altre havent de donar voltes importants, de problemes de circulació, en continuen havent, sobre tot, allà on hi ha una incidència de vehicles més gran.