dijous, 23 de maig del 2013

EL CARREFOUR NO REOBRIRÀ A AMPOSTA

A pesar de que el sinyo ancalde es reunís amb els representants de Carrefour per a mirar d’arribar a un acord per a que supermercat es repensés marxar d’Amposta, el cert és que la cadena francesa abandonarà definitivament la nostra ciutat. Per tant, podem arribar a dues conclusions:
 
1a.- Que el sinyó ancalde no v arribar a reunir-se amb els responsables de Carrefour o
2a.-  Que si hi va haver algun tipus de negociació, va ser un rotund fracàs. 
 
Per anar a treballar a Tortosa hi passo tot just per davant, tan a l’anada com a la vinguda. Pel matí, un petit grup d’extreballadors es venen reunit al costat des del primer dia. Fa uns dies, hi vaig veure dos camions de gran tonatge a la part del darrere. Evidentment no hi estaven carregant res, sinó tot el contrari: carregant. I si passes a peu pel costat, es pot veure com uns operaris estan desmantellant totes les instal·lacions. El primer que es pot veure (o millor dit, que no es veu) són els rètols del pirulí i fins i tot estan desballestant la benzinera. 
Quan s’hi fan inversions, l’amortització de les mateixes sempre és a llarg termini. De fet hi té molt a veure amb el negoci que s’hi fa. No sé perquè, intueixo que el Carrefour ha perdut diners llargs, perquè ni de bon tros les ha pogut amortitzar en només dos anys de funcionament.
Segons la direcció de la cadena francesa de supermercats, el motiu del tancament es deu a que la direcció del centre comercial, es a dir, Futuro Ciudad Amposta, en dos anys, ha incomplert el contracte que es va signar en el seu dia. Diuen que el Carrefour no disposava de connexió a la xarxa elèctrica i que s’havia d’alimentar mitjançant grups electrògens. També es diu que el Carrefour pagava tota la despesa de llum de la resta de locals del centre comercial. 
 
El Carrefour no pot admetre públicament el motiu real del seu tancament i que no és un altre que la manca de negoci. Si un negoci va vent en popa, difícilment tancarà portes per molts problemes que pugui tenir.
De totes maneres permeteu-me que em mostri escèptic davant d’aquesta situació. Què el problema elèctric després de 2 anys (o dos anys i mig) encara no s’hagi solucionat em sembla una situació totalment inversemblant. Si feu memòria, recordareu que els locals no van voler esperar els permisos i van obrir havent de proveir-se d’electricitat gràcies als grups que hi havia a l’avinguda Aragonesa i que eren visibles a tothom. Després es va dir que s’havia solucionat i, efectivament van desaparèixer. És significativa l’estesa elèctrica que hi ha al llarg del parc del darrere. És que aquella instal·lació no subministra ningú? A propòsit d’aquesta instal·lació elèctrica, no s’hagués pogut soterrar? L’impacte visual en aquella zona, encara que sigui poc utilitzada, és molt gran.
Però el cert és que els dos locals més grans (Electrohiper Europa i el Gran Basar) tampoc estan connectats a la xarxa elèctrica, tal i com ho demostren els dos grups que hi ha al funcionament a la part del darrere.
Com són possibles tantes deficiències? Qui són els veritables culpables de la situació? Imagino que com passa sempre ningú en voldrà tenir la culpa i entre els afectats s’aniran passant la patata calenta.
I una pregunta més: Segons tinc entès l’ajuntament té un termini per a donar la llicència provisional. Encara estem dintre del període màxim de disposar d’una llicència provisional? 
 
Massa temes pendents per a no pensar malament de com s’ha portat la gestió del que tenia que ser el revulsiu econòmic d’Amposta: s’havien de crear 1.000 lloc de treball, recordeu?