diumenge, 21 de febrer del 2016

HANDBOL AMPOSTA, 30; BALONMANO GRANOLLERS, 34 (cadet femení)

Després d’haver estat seguidors  de l’equip sènior femení del handbol Amposta durant uns 15 anys, de cop i volta, a finals de 2012 hi vàrem deixar d’anar. El motiu? Què iniciàrem els assajos de la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i ens era incompatible l’horari amb els partits de casa. Després, tot i que els assajos van canviar de dia, problemes familiars també ens van impedir anar veure a les noies que, com sabeu, juguen a la divisió de plata del handbol estatal.
Ahir sortírem de casa amb la intenció de passar pel pavelló per a veure si jugaven. Però no, ho feia el cadet femení, algunes de les quals, segons ens va dir el professor Ramón Sogues, estan al Centre de Tecnificació.
El partit va ser mot igualat. De bon començament les jugadores rivals, el totpoderós Granollers, se’n van anar d’un parell de gols i a les jugadores ampostines els va tocar suar la cansalada per a poder igualar el partit. I no només ho van fer, sinó que van aconseguir posar-se dos gols per davant. No obstant, a la mitja part el marcador era sinònim de la igualtat viscuda: 16-16.
A la segona part, les noies que dirigeix González van tornar a sortir fredes i el Granollers se’n va tornar anar al marcador encara que per mínimes diferències, tot i que va haver-hi algun empat. Només als minuts finals del partit degut a un cert descontrol per part de l’equip de casa, possiblement per les expulsions patides, però també per l’excessiu joc dur de les rivals  i l’acarnissament que va patir una jugadora local, van fer que l’equip visitant se’n anés de fins a 4 gols, un avantatge que semblava ja definitiu a pocs minuts del final.

El resultat final de 30-34 no reflecteix, des del meu punt de vista, la igualtat que hi va haver, però ja sé sap que de vegades tenir més o menys sort equival a guanyar o perdre un partit.

Una de les coses que en va sobtar més del match va ser la defensa individual a la que les jugadores del Granollers van sotmetre a la jugadora número 9 de l’Amposta Gálvez, fins i tot quan anaven guanyat. La citada jugadora, lluny de perdre els nervis, sé la veia molt relaxada i de tant en tant, sempre que tenia l’ocasió, aprofitava la seva velocitat i verticalitat per encarar la porta i marcar.