divendres, 19 de febrer del 2016

MESSI: EL PASTÍS I LA CIRERETA

Del diari Sport. 
Fa temps que no parlo de Messi. Potser perquè estic força decebut de l’actitud dels futbolistes al llarg d’aquesta crisi. Però això no teu que consideri que l’argentí ha és el millor futbolista que hi ha hagut mai. I a sobre s’ha format com a futbolista a can Barça.
Després del penal que va tirar diumenge i que va permetre marcar a Luis Suárez recordant un penal que va marcar Cruyff l’any 1982 amb l’Ajax, s’ha volgut comparar determinades jugades que ha fet Messi amb algunes de les que van fer alguns dels millors jugadors de la història, com per exemple Maradona, Romario, Ronaldinho, etc. Messi, possiblement, reuneix el millor de tots ells i en cada moment sap buscar la solució ideal per a resoldre una determinada situació. I quasi sempre ho fa bé!
Recordo que fa anys, davant de la possibilitat de que Messi fos el pitxitxi del futbol espanyol i posteriorment la bota d’or europeu, vaig opinar que el fet seria com la cirereta del pastís, però que de no aconseguir-ho, tampoc no passaria res, ja que no cal que Messi sigui el màxim golejador per a considerar-lo el millor i damunt, el millor de tots els temps.
Perquè Messi és en sí, el pastís. I un pastís pot estar coronat per una cirereta o no. Però la cirereta és simplement un complement que no canvia la qualitat del pastís.
La trajectòria de l’astre argentí ve avalada per les 5 Pilotes d’Or aconseguides al llarg de la seva trajectòria, superant amb 2 als seus immediats seguidors. I sinó n’ha aconseguit més és perquè hi va haver un parell d’anys que per culpa dels problemes físics que va patir no va poder estar a l’alçada que acostuma a estar.
De jugadors de futbol bons n’hi ha hagut molts, però només uns pocs es poden considerar els millors: di Stefano, Pelé, Cruyff i Maradona. Cada un d’ells va marcar una època, però no necessàriament el més recents han superats els seus antecessors.
Veure jugar a Messi és tot un privilegi. A tots els que ens agrada al futbol hem tingut l’enorme sort d’haver-lo vist jugar. Segurament, dintre d’uns anys apareixerà un altre jugador que deixarà bocabadats als seus contemporanis i potser pensaran el mateix que ara estic pensant jo mateix i tants d’altres. Però no hauran vist a Messi, un jugador que es reinventa a cada temporada i que ha resorgit quan hi havia que ja el donava per acabat. Evidentment sempre aficionats a d’altres equips...
De Caye a l'Sport, 

La prova de la grandesa de Messi l’hem viscut aquest mateixa setmana. Conta l’Sporting de Gijón va fer el seu gol número 300 de lliga i el 10.000 de la història del Barça en aquesta competició (el 9.000 també el va fer l’astre argentí) Des de fa temps Messi és el màxim golejador històric del Barça, tot i que la seva manera de jugar no té res a veure amb la d’un golejador clàssic.
Ara els mitjans de comunicació ja li estan buscant un nou repte: el de màxim golejador europeu històric en lliga. Des dels anys 80, qui ostenta aquest rècord és l’alemany Gerhard Müller amb 365 gols. Suposo que ningú deu pensar que és un repte impossible per a Messi... Fa uns anys ja li va batre un altre al superar la xifra de 67 gols que tenia l’alemany en una mateixa temporada. Però Müller si que era un golejador... A part de gols (què no és poc!) no aportava gaire cosa al joc col·lectiu de l’equip.
Per tant, mentre puguem, pesem-nos-ho bé amb Messi i el seu joc. El que vindrà després ja es veurà...