divendres, 26 de febrer del 2016

L’ALCALDE DE GIRONA: EL TÍPIC CONVERGENT PREPOTENT

De Eneko. 
Convergència es vendria al dimoni per tal d’aconseguir els seus propòsits... Venint de mi no crec que us estranyi  la frase, perquè coneixeu bé quin concepte tinc del partit que lidera Arturo Mas. Només busquen poder i diners, i el primer és el mitjà necessari per aconseguir el segon.
Dit això us vull parlar de l’alcalde de Girona Albert Ballesta i el pacte que semblava que havia tancat amb el PP i C’s. Toma ya!
Albert Ballesta no és un alcalde qualsevol i la maner en que va accedir a l’alcaldia de Girona va ser atípica, fins el punt que alguns dels grups que estaven negociant fa uns dies per a reformar el cartipàs municipal, la van qualificar de frau democràtic...
Des del meu punt de vista, que Ballesta substituís a l’actual president de la Generalitat Carles Puigdemont, no és una simple anècdota. És molt més que això. Remenar entre els membres de la candidatura fins trobar el que li devia de semblar l’ideal, indica que havia de ser, forçosament, un home de la seva total confiança. Igual com havia passat amb ell mateix uns dies abans. Si Mas, quan va decidir fer un pas al costat, entre tots els que podria haver escollit, va pensar en Puigdemont (tot i la paròdia del Polònia on sortia Mas volen trucar a Puig i que per error va trucar a l’exalcalde de Girona)    
La polèmica v començar des d’un bon principi. Ballesta havia anat al lloc 17è de la candidatura i, per a entrar a l’ajuntament per tant, van haver de renunciar tots aquells que anaven davant i que no havien sortit al maig. I sembla ser que més d’un va haver de renunciar a contracor.  
Després va haver de repetir la investidura, ja que la primera vegada no va prometre ni jurar el càrrec, per la qual cosa, la seva presa de possessió es va considerar il·legal.
I per què volia pactar amb els grups esmentats quan el més lògic hauria estat pactar amb ERC? Molt senzill, perquè Ballesta pretenia apujar-se el sou (bravo!) i ni ERC, així com tampoc el PSC ni les CUP hi estaven d’acord.  
Diu molt poc d’un persona que per aconseguir apujar-se el sou pacti contra natura. I que a sobre ho faci en un moment on coincideixen per una part un període de crisi econòmica (no oblidem que encara hi ha molta gent amb el sou o prestacions congelades) i per l’altre el procés independentista que lidera, precisament, el seu antecessor en el càrrec.
Quan tot indicava que Ballesta tiraria endavant el seu propòsit d’aprovació del nou cartipàs que contemplava l’assignació que havia de rebre i que, recordem-ho, suposava augmentar-se el sou respecte el seu antecessor, els fets es van torçar i tota l’oposició hi va votar en contra. Primer es va despenjar el PP i abans del ple ho va fer C’s, tot i que, a la desesperada, va canviar algunes coses i fins i tot una rebaixa en les pretensions sobre el seu sou.  
Quan passen coses com aquesta, els mitjans de comunicació solen fer un ampli seguiment i per tant, van sortir talls de veu i imatges enregistrades del ple. Un dels moments que més ressò va tenir va ser la picabaralla entre l’alcalde i la portaveu de C’s. L’alcalde li retreia a la portaveu de C’s el pacte assolit entre el seu grup i el PSOE, el partit de la corrupció a Andalusia pel tema dels Ere’s fraudulents. Una mostra de la poca alçada política del nou alcalde que em va recordar als exalcaldes d’Amposta amb qui vaig compartir consistori entre els anys 2003-2011 i que també solien tenir sortides com aquesta quan el portaveu del nostre grup (Toni Espanya) els hi retreia alguna cosa sobre el punt que s’estava debatent i que no els hi agradava.
Mentre, la portaveu de C’s li reprotxava manca de diàleg i d’haver sortit a fer una roda de premsa abans d’haver tancat el pacte. Del mateix (de manca de diàleg) l’acusava el portaveu d’ERC.
Per acabar-ho d’arrodonir, Ballesta va dir que ell no hauria de ser allí, que havia hagut de substituir a Puigdemont que estava fent un servei a Catalunya... (Pensament típic convergent!) Si no havia d’estar allí, perquè ho va acceptar? I per què, a sobre, es volia apujar el sou? Tan poc li semblava el que estava cobrant l’avui President de la Generalitat?  
Si jo fos polític a Girona m’estaria fregant les mans. Com més incongruències cometrà Ballesta (i com heu vist, ja en van unes quantes), més opcions per a que els altres grups puguin recuperar vots en detriment de CiU (a les municipals encara s’hi van presentar junts)