dilluns, 24 de setembre del 2007

VOLEM TOTS ELS PAPERS

Farà uns dos anys que van retornar a Catalunya els anomenats “papers de Salamanca”. Eren documents expoliats per les tropes franquistes als derrotats militarment. Hi vaig poder veure l’exposició a Barcelona. Hi havia documentació diversa. Potser la què més em va cridar l’atenció va ser l’Estatut de Núria i els estatuts del Futbol Club Barcelona, pel seu simbolisme. Però també hi havia documentació diversa incautada a la Generalitat de Catalunya, als partits i sindicats posicionats a favor de la República, entre d’altres.

Ara queda a Salamanca, una de les ciutats més de dretes de l’Estat Espanyol, altres papers “menors”. Eren propietat de molts particulars i entitats culturals, recreatives, etc.

El flamant Ministre de Cultura, el senyor César Antonio Molina, el mateix que va posar en dubte el treball fer per Rosa Regàs al front de la Biblioteca Nacional, què es vagi posant les piles i que compleixi el que un dia va prometre del President del Govern, el senyor José Luis Rodríguez Zapatero.