diumenge, 7 d’octubre del 2007

FANFÀRRIA OFICIAL

A la contraportada del Punt d’avui, a la seva columna quinzenal, l’escriptor tortosí Josep Bayerri titula: “Amposta cent anys de ciutat”. I immediatament després posa: “Les commemoracions històriques poden ser aprofitades per a promoure projectes de futur per a les ciutats sempre que no quedin diluïdes en la fanfàrria oficialista”.

Aquest peu de titular m’ha fet reflexionar i he arribat a la conclusió que a Amposta, com a tantes d’altres ciutats o poblacions d’arreu de Catalunya, de vegades hi ha més soroll que nous. Així opino de la majoria d’actes programats duran 2006 dintre del marc de la Capital de la Cultura Catalana. Posem un exemple. Si jo ara preguntés quins actes es recorden de la totalitat de programats, què se’m respondria. Si el lector és ampostí potser li vindria al cap alguns... els que va assistir i poca cosa més. Però la pregunta pot resultar una mica més complicada per a altres lectors de les Terres de l’Ebre a qui, ben segur, l’any de la capitalitat ampostina els va passar per la seva vida amb més pena que glòria.

Per començar, la presentació oficial dels actes ja s’ha fet i poques novetats aporta respecte a la programació d’aquest 2007. També hi consten inauguracions oficials (com la del arxiu comarcal) què, de no dur-se a terme la commemoració, igual s’inauguraria! O no?