dijous, 25 d’octubre del 2007

TV3 HA CANVIAT!!

Cuita! El títol té trampa. Amb CiU, TV3 feia un “seguidis-me” total de la seva manera de fer política. Havien estat els seus fundadors i calia tenir-los contents. Ara, amb el govern d’entesa no poden dissimular aquesta condició que tants anys van estar practicant.

Ahir, Albert Om “obria” el Club disfressat d’informador amb una armilla reflectant. Parodiava els casos dels caos de rodalies i també del problemes informàtics de l’aeroport del Prat d’ahir. Avui ho ha fet dintre d’un cotxe que estava situat al darrera d’un altre per escenificar les llargues cues de l’autovia de Castelldefels.

Recordeu en temps del govern de Pujol situacions com aquestes? La veritat és que jo no. Encara que com he dit moltes vegades l’opinió pública sovint s’oblida de les coses.

No fa molt, en aquest mateix blog vaig denunciar l’actitud de la Mònica Terribas quan va entrevistar l’expresident. El tracte afable de l’entrevista es troba a faltar quan ho fa als membres del govern, per exemple.

Un altre cas. Juliol de 2004. Vaig assistir de públic l programa de l’Albert Om. Aquell dia no sabíem quin convidat portava. Tot just a l’entrar al plató de gravació ens vàrem assabentar: Marta Ferrusola. En quina condició la va portar? Quins mèrits ha fet aquesta senyora a més d’haver segut la “primera dama” de Catalunya. A l’entrevista li va preguntar pel llavors president (Maragall). Al principi va dir que no volia opinar i finalment va dir que no li agradava.

Per acabar un detall. Us heu fixat amb els diaris que solen sortir a les telenoveles catalanes. Avui en dia igual pot sortir la Vanguardia que el Periódico o el Punt. Encara que a la vela del quiosc del Cor de la Ciutat hi fiqui la Vanguardia. Suposo que els seus diners deuen donar. Abans només sortien l’Avui i la Vanguardia. Precisament els dos diaris amb més sintonia amb Convergència i els que és subvencions van rebre a l’era Pujol.

En definitiva. Els anys de mandat de CiU, TV3, feia un seguidisme total de la seva manera de fer política. Ara, amb el govern d’Entesa, encara que sigui d’una manera molt més subtil, segueixen afavorint al partit d’Arturo i companyia.

Penso que la llibertat d’expressió és un dret constitucional, però per això ja estan els informatius. En definitiva TV3 no beneficia gens ni mica els interessos de l’actual govern!

2 comentaris:

Josep Maria ha dit...

Doncs jo penso diferent a tu, crec que era abans on tv3 era més independent, fixa't que el director actual ja treballava llavors, per tant no treballaven només convergents, sino els que feien bé la feina.
Sobre la Terribas, crec que és de les millors periodistes del país, trobo normal que a una persona gran retirada la tractes en més respecte que a un polític que esta en actiu, als quals tracta d'igual manera al presidente Montilla, al Mas, al Riera o qui sigui.
A tv3 i sobretot catalunya radio hi ha hagut una caça de bruixes, i ho estan pagant i força, mira els resultats d'audiencia, cada vegada es menys competitiva, i això que a les altres cadenes en obert nomes fan programes fastigosos.
I tant que ha canviat tv3 abans era de qualitat i un exemple per tothom, ara ja no se.

Núria Menasanch i Martí ha dit...

I jo que me pensava que l'Avui era de ERC.
No t'enfades però penso que veus fantasmes a on no n'ni han.
Sempre he pensat que TV· era molt menys partidista que les espanyoles.
I si no, com espliques que en època de CiU la Julia Otero (reconeguda socialista) tingués un proframa tan important?
Lo que passa és que la gent està indignada amb lo tema de com han portat los sociates (MOntilla no vol demanar la dimissió de la ministra de foment) lo tema de rodalies i tota la pesca. Quan haiguen enfondrat la Sagrada família i la Pedrera, allavons ja en parlarem!