divendres, 27 de juny del 2008

EL FALÇ DEBAT DE LA SELECCIÓ

Encara que en algun blog he llegit opinions negatives en contra de la selecció espanyola de futbol, el cert és que al carrer aquest debat pràcticament no existeix, és falç. No poso en dubte que en un moment donat .la paraula Espanya, espanyol o selecció espanyola de futbol despertin passions contraposades. Els hi ha que no en volen sentir-ne a parlar, que només escoltar aquestes paraules els produeix urticària i en canvi a altres els desperta passions i els instints més bàsics. Però entre els uns i els altres (en ambdós casos minories) s’hi troba la gran majoria de gent que els agrada el futbol, que pensen que a la selecció catalana també hi ha jugadors catalans i del Barça, etc.
A mi em fa gràcia quant sento a dir que haurien preferit que guanyés la selecció italiana o volen que guanyi Alemanya diumenge o Anglaterra en el cas d’haver-la jugat... Però que té Espanya que no tinguin aquest països? De debò algú pot odiar tan Espanya i no tenir en compte el que han significat en el passat Alemanya o Itàlia. Només pel que han fet els castellans a Catalunya és suficient motiu per a oposar-se radicalment a que la selecció espanyola de futbol guanyi diumenge la Eurocopa?
És cert que ahir durant el partit que van jugar contra Rússia vaig veure una bandera espanyola amb l’aguilot. Però també he de dir que només vaig veure els darrers vint minuts i l’únic partit que havia vist fins ahir va ser el de quarts contra Itàlia.
Una prova més que el debat és falç és que els diaris esportius i la majoria dels no esportius de Catalunya porten a la primera pàgina els èxits de la selecció. Ahir mateix, al acabar el partit el canal 3/24 treia un titular de “darrera hora” indicant la victòria espanyola davant els russos. I avui mateix, el 9, un diari esportiu que no és gens sospitós de ser “espanyol” també dur a la portada la victòria d’anit. És veritat que no hi ha n gran titular, però és la principal noticia del dia!
Diumenge si guanya Espanya me’n alegraré i si perd, soparé igual i me’n aniré a dormir.
Dit tot això és evident que no tinc els mateixos sentiments de quan juga el Barça o si jugués la selecció catalana partits oficials i o de botifarrada com ho estant fent fins ara!

2 comentaris:

Cucafera ha dit...

En principi, res a dir. Ara be, quant he començat a llegir la frase "Només pel que han fet els castellans a Catalunya és suficient motiu per a...... he pensat que segueries amb "NO" oposar-se radicalment a que la selecció espanyola de futbol guanyi diumenge la Eurocopa, i sense interrogacio. Perque, si entenem castellans com a immigrans que van vindre a Catalunya fa 30/40anys, pregunto jo, No van contribuir, juntament amb natros i de vegades mes, a la riqueza de Catalunya? Perque pensar nomes en els castellans que ens han fet mal? I en el catalans que tambe ens en han fet?

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Tu saps bé que no parlo d'aquests. Normalment el ciutadà "normal" no té laculpa del que fan els seus governants, encara que, sovint, ja els va bé. Parlo de governants (absoluts i democràtics, que de tot hi ha!)