dimecres, 4 de juny del 2008

PREGUNTES EXISTENCIALS

Si l’aigua és font de vida i si el cos humà té entre el 60 i 75 % d’aigua (segons l’edat), no em negareu que qualsevol pregunta relacionada amb el fluït element pugui considerar-se existencial.
Primera pregunta: Perquè el govern català demana ara al govern central que derogui el decret que preveia la construcció de la canonada de la interconnexió de xarxes?
Segona: Perquè no es cessa o dimiteix Francesc Baltasar?
Tercera: Perquè el govern de Montilla segueix insistint en fer una canonada, encara que no sigui la que està projectada?
Quarta: Perquè el govern central s’ha compromès davant CiU a estudiar fer un transvasament des del riu francès Roine?
Segurament tindreu les vostres pròpies respostes. Aquestes són les meves:
1.- Per no quedar en ridícul. Encara que no els hi demanin, el Consell de Ministres, amb tota seguretat, l’anul•larà divendres i deixarà el govern català en evidència.
2.- Es diu que quan es cessa un alt càrrec és admetre que ha actuat malament i el govern no està disposat a admetre-ho. Francesc Baltasar va ser un peó més de la partida. En moltes ocasions va actuar tal com li van demanar i potser no sempre hi estava d’acord. Per la qual cosa deu de pensar que ell no ha estat el màxim responsable de la situació d’enrenou creada al si del govern. Encara que a ulls del públic sigui el seu màxim responsable.
3.- Perquè sinó, que faran amb els tubs, vàlvules i la resta d’elements que han comprat? I de ser cert que tenen un deute amb Agbar, serà la manera d’eixugar-lo!
4.- Perquè el govern de Zapatero necessita suports estables. El pressupost s’ha d’aprovar i el resultat de les eleccions, tot i ser molt bo per al PSOE els va deixar orfes de possibles socis i d’alternatives a banda de CiU n’hi ha ben poques. Un vot negatiu de CiU als pressupostos ja fa ver caure el darrer govern de Felipe González i Zapatero no vol sobresalts. Així que millor tenir de cara a la coalició liderada Arturo. De totes formes el compromís d’estudiar-ho no implica que s’arribi a fer!