diumenge, 22 de juny del 2008

SANT PAU VA RESIDIR A TARRAGONA I MOLTS EL VAN IMITAR

Als diaris no sempre trobes notícies relacionades amb la política, l’esport, l’economia o la societat. De vegades trobes notícies que et sorprenen, siguin o no certes, estiguin escrites amb rigor científic o no. Sense anar més lluny al Periódico de Catalunya d’avui se’n troba una d’aquestes. Cito textualment: “Un estudi renova la fe que sant Pau va residir a Tarragona”. Després de llegir el contingut pots arribar a fer-ne el teu propi anàlisi, més o menys en to de sarcasme.
Sempre he dit que els que van “abraçar la fe convergent” un determinat dia, van caure del cavall tal com li va passar a sant Pau que, segons la llegenda era perseguidor de cristians i en caure del seu equí va sentir a Crist i es va convertir...
Si mirem l’hemeroteca, veurem com a les eleccions de 1980, a les comarques de l’Ebre va guanyar la Unión del Centro Democrático, partit que acabaria desapareixent. Aquí de Convergència Democràtica de Catalunya, molts pocs n‘havien sentit a parlar. Només tres o quatre anys més tard, CDC, guanyava per amplia majoria a molts pobles i a les eleccions autonòmiques. Molts que fins llavors havien estat simpatitzants o militants d’altres partits o se’n dient independents, de cop i volta es van fer convergents. No era difícil esbrinar-ne els motius: normalment sempre que els hi oferien un càrrec o un lloc de sortida a unes llistes electorals. Encara avui (o fins fa ben poc) de tant en tant encara n’hi ha que hi cauen del cavall!
Així, la teoria de que sant Pau va residir a Tarragona, reforça la meva: Les comarques del sud de Tarragona era un lloc abonat per a convertir-se a la nova fe emergent arreu de Catalunya!