dimarts, 17 de juny del 2008

LA PROVOCACIÓ DE MÚRCIA A L’EXPO DE SARAGOSSA

Les discrepàncies sobre l’aigua han arribat a l’ExpoAgua de Zaragoza. Al pavelló de Múrcia no se’ls ha ocorregut una altra cosa que projecta un vídeo a favor dels transvasaments i amb crítiques als qui s’oposaven al de l’Ebre, sobre tot a la Plataforma en Defensa de l’Ebre. Aquesta informació pot llegir-se avui al Periódico. La projecció comença amb una cita del poeta Miguel Hernández: «Donde no haya río habrá canales de agua y granito que están pidiendo en un grito el Tajo y el Ebro ya». I continua amb una altra de qui va ser president de la II República espanyola Indalecio Prieto dita a l’Alacant de 1933: «miserables traidores a España», precisament quan es veuen unes imatges de Tortosa i la gran pintada que hi ha a la paret lateral del riu: “ Lo riu és vida, no al transvasament”. Però evidentment la provocació és doble ja que també afecta a l’Aragó i la pròpia Expo. Si el tema de la mateixa és l’aigua i la sostenibilitat, parlar de transvasaments és un tema que no toca.
Múrcia hauria tingut que declinar la invitació. Ningú està obligat a fer res que no vol i està clar que parlar de Múrcia i de sostenibilitat és incompatible.
Segueix informant el Periódico que ahir van voler veure aquesta projecció i val al•legar avaria del projector. Està clar que van rebre un toc d’atenció per part de la direcció de la pròpia Expo. Roque Gistau, el president de la societat estatal de l’Expo ha declarat que li consta que hi hagut gent que la qualificat “d’impropi”.
Segons informa el diari la Verdad de Murica a la seva pàgina digital (http://www.laverdad.es/murcia/20080617/region/murcia-estudia-retirada-pabellon-20080617.html), el govern autonòmic estudia la possibilitat de retirar el polèmic vídeo.