divendres, 20 de juny del 2008

ELS BISBES NO ESCOLTEN LA COPE

Després de ser condemnat el locutor estrella de la COPE Federico Jiménez Losantos a pagar 36.000 euros a Alberto Ruiz-Gallardón per injúries greus, els bisbes han obert els ulls o han posat les orelles allí on tocava, que no era un altre lloc que escoltar la emissora de ràdio de on la Conferència Episcopal Espanyola és la màxima accionista. El locutor de Orihuela del Tremedal fa anys i panys que insulta tot allò que està a la seva esquerra, es a dir, quasi tot. Per ell tant l’alcalde de Madrid com el propi president del PP, són massa d’esquerres i fins i tot la monarquia li resulta massa progressista. Ara pareix que el volen tirar fora o al menys canviar la línia de la ràdio, molt propera als seus fidels més reaccionaris. I cristians n’hi ha de tots colors, fins i tot de rosa!
Crec que l’Església, massa ocupada en els temes espirituals, sovint deixa les coses més terrenals de costat. I això a la llarga no està bé. Pareix que tot el que passa al seu costat ho desconeixen (com els casos de pederàstia als Estats Units, per posar-ne un exemple) i només reaccionen davant d’una sentència com aquesta o quan el cas ha transcendit a l’opinió pública i s’ha d’actuar. Així és que quan s’ocupen dels temes interns sempre ho solen fer tard i sovint malament. Ara, posar-se en altres temes de la societat, dir la seva i crear “mals rotllos”, d’això en saben prou i això que si els hi preguntes et diran que polítics no ho són!
He de dir que la COPE no la he escoltada mai. Tinc per norma (ho he dit moltes vegades) escoltar i llegir els mitjans que ens són propers i així les notícies me les donen des del punt de vista que m’agrada escolar-les. Però conec qui a bon hora, i quan va amb el cotxe, escoltava a Jiménez Losantos per a posar-se a to. Son maneres diferents d’interpretar la vida des e punts similars.