dissabte, 17 de maig del 2014

DEBATS TELEVISIUS

La nit de dijous es van fer dos debats televisius: un entre els cinc principals candidats a presidir la Comissió Europea i l’altre entre els candidats dels dos principals partits espanyols PP i PSOE.
Paradoxalment, mentre l’actual situació de Catalunya va ser un dels temes de debat entre els primers, al segon debat no es va ni nomenar. Res, zero.    
Evidentment, els cinc candidats tampoc no és que aportessin gran cosa i la majoria van dir que era un tema intern d’Espanya i que s’havia de resoldre allí. No obstant, alguns, van manifestar que no hi havia d’haver cap problema a l’hora d’acceptar a Catalunya com un nou estat europeu.
Aquí, Arias Cañete va incidir en la recuperació econòmica i de com van deixar Espanya els socialistes. Caldria recordar a Cañete que l’actual situació de crisi té l’origen en la liberalització del preu del sòl per part d’Aznar i, posteriorment, per no saber desinflar la bombolla immobiliària, ja pel govern de Zapatero. Però que no se’n vulguin rentar les mans que són els màxims culpables.
Mentre, Valenciano va marcar distàncies amb el PP (sembla que darrerament hi ha qui ha volgut demostrar que el PP i el PSOE tenen moltes més semblances que diferències, entre ells Felipe González) i va critica-li al PP les polítiques contra les dones, la pèrdua de llibertats i el seu suport a la banca.
Em sembla que tampoc es va dir res sobre el nou pla hidrològic dissenyat per l’equip de Cañete i que tan perjudicial seria per al tram final del riu.
Si el meu vot hagués de dependre del contingut dels debats de dijous, segurament no votaria.
I votar a algun dels altres partits, resulta complicat, ja que de no ens han pogut transmetre el seu ideari de forma pública, perquè les televisions espanyoles i els dos principals partits, no ho han permès.