diumenge, 4 de maig del 2014

L’ENDEMÀ DE QUE EL PP DEIXI EL GOVERN




La majoria de les enquestes que es fan de cara les Europees o les autonòmiques indiquen que el PP segueix tenint avantatge sobre el PSOE i la resta de partits. Lleuger avantatge si voler, però avantatge a la fi.
De fer-se ara les eleccions a algunes comunitats, és possible que les esquerres poguessin arrabassar el govern al PP, però sempre que hi hagués una entesa entre el PSOE, que normalment seria el segon partit en nombre de vots i una tercera força: Izquierda Unida a Andalusia i Madrid, per exemple, Compromís a València, etc.
També a les Espanyes segueix el PP liderant les enquestes. Igual dintre d’un any i mig perden la majoria absoluta però igual arriben a un acord amb UPyD que en segons quins àmbits demostra que esta tant a la dreta com els populars. Més, potser no, però tant, sí.
Els anys passaran i dintre de no sé quants (no sóc endeví i per tant no puc predir el futur) el PP deixarà el govern i una vegada més les esquerres, ja sigui amb el PSOE al cal davant o amb un altre partir, ves tu a saber, recuperaran el poder que va perdre Rubalcaba quan Zapatero va decidir deixar-ho.
I ara la gran pregunta: Cóm estarà el país per llavors? Difícil de vaticinar, però tot indica que estarà completament destrossat. Socialment com si hagués patit un gran terratrèmol, econòmicament, amb una gran distància entre els rics i els pobres, molta més de la que ara hi ha. Culturalment s’hauran retrocedit diverses dècades ja que les subvencions per al cinema, teatre o d’altres espectacles estarà sota mínims.
En sanitat, bona part dels hospitals deixaran de ser públics per a passar a ser privats i els ciutadans s’hauran de fer una assegurança mèdica com passa als Estats Units. En educació hauran imposat la seva doctrina i Franco tornarà a ser el gran alliberador que va aniquilar els perills que hi havia a Espanya als anys 30 i dels períodes de governs d’esquerres ni se’n parlarà, com si la dreta no hagués deixat mai el poder.
Segurament aquesta serà l’Espanya que tindrem dintre de poc. De fet ja quasi la tenim ara i segons s’aprecia, el PP no s’atura ni un segon amb el seu afany d’imposar la seva política en tots i cada un dels àmbits de la nostra societat. Però és l’Espanya que volen la majoria dels espanyols. Per tant, després que no es queixin. Prohibit queixar-se!
Evidentment quan un troba el país en una situació com la que he descrit amb anterioritat, fer-lo remuntar costa molt de temps, molt més que no ha costat en ser destruït.
Al final del govern de Zapatero Espanya tenia 5 milions d’aturats. La bombolla immobiliària havia esclatat als morros de tots sense que ningú se’n volgués adonar de la que ens venia a sobre. Al poc de l’arribada de Rajoy al govern es va passar dels 6 milions. I ara, després de l’última Enquesta de Població Activa (EPA), encara que ha baixar uns milers, segueix bon a prop dels rècords històrics i això que molts immigrants, la gran xacra d’aquest país segons els més xenòfobs, han decidir abandonar-lo i retornar als seus països d’origen. Si no fos així, molt possiblement la xifra d’atur estaria sobre el 6,5 milions.
Possiblement l’economia es recuperarà i els llocs de treball s’estabilitzaran. Però, i tota la resta? Quan es trigarà a retornar a la normalitat?
Mireu, sóc pessimista, però que molt pessimista, perquè cada dia me’n adono més de la manca de maduresa d’una bona part de la ciutadania d’aquest país. Mentre el futur govern d’Espanya intentarà tornar a una situació que mai s’hagués d’haver perdut, el PP tornarà a fer de mosca collonera i inflarà el seu discurs de missatges apocalíptics i dirà als espanyols que Aznar i Rajoy van ser els millors presidents. I davant de la lenta recuperació de les llibertats perdudes, el poble, ximple i analfabet (en l'actualitat, analfabet no és no saber de lletra, és no saber interpretar la realitat) tornarà a votar el PP.
Un cercle viciós on cada vegada es perdran més coses que mai més es tornaran a recuperar.