diumenge, 11 de maig del 2014

RESPONSABLES I IRRESPONSABLES

L’altre dia vaig veure al Facebook una d’aquelles fotos amb missatge que la gent penja de tant en tant. Hi sortia Llamazares fent responsables a la ciutadania del govern del PP.
Evidentment. Són els ciutadans (votants i no votants) els responsables de treure i posar governs. Per tan, ara, aquells que van votar el PP el 20 de novembre de 2011 i ara se’n penedeixen o aquells que van pensar que era el mateix votar al PP que al PSOE i van decidir abstenir-se, haurien de renunciar al dret de protesta i acceptar la seva part de responsabilitat en la precària situació que estem vivien amb pèrdua constant de drets civils i llibertats, a part de al degradació econòmica amb quasi 6 milions d’aturats.
I a part de responsables, seran uns irresponsables si a les eleccions que han de venir properament (ja siguin les Europees del 25 d’aquest mateix mes, les municipals del maig de 2015 o les generals que, si es compleix el calendari previst haurien de ser durant la tardor de l’any que ve) segueixen amb la mateixa actitud.
Segons les enquestes, el PP podria guanyar les Europees, encara que patirà un cert desgast. Sembla ser que encara hi ha qui no ho entén. Mireu, si el PP o el PSOE guanyen és perquè hi ha un gran nombre de votants que es decanten pels uns o pels altres segons les circumstàncies.
Però entre els votants fidels de l’un i de l’altre partit hi ha una diferència abismal. El votants del PP (recordeu que estem parlant del votant fidel), encara que no estiguin d’acord en totes les polítiques que aplica el partit quan governa, el segueixen votat, mentre que un gran nombre de votants del PSOE, quan estan desencantats amb les polítiques que s’han seguit, o canvien el vot o es queden a casa.  
Aquesta situació fa que sigui molt difícil que el partit ara al govern, un partit que s’ha mostrat corrupte i que governa afavorint a la gran banca i als interessos de les multinacionals i perjudicant greument les classes treballadores, deixi de governar en un futur proper.
I què passarà si a finals de l’any que ve torna a guanyar? La resposta és molt senzilla: Consideraran que han estat avalades les seves polítiques i seguiran pel mateix camí. Potser cediran una mica en el terreny econòmic (segons vagin les macroxifres), però seguiran retallant drets i llibertats.
Si això és el que voleu, jo també us en faig RESPONSABLES de permetre la degradació social del país.