diumenge, 4 de maig del 2014

A QUI NO VOTAR A LES EUROPEES

De vegades resulta més difícil saber a qui no has de votar que a qui ho has de fer i, segurament per això, molts de ciutadans opten per quedar-se a casa, encara que aquest no sigui l’únic motiu per a fer-ho.
En principi si vas a votar ja vol dir, normalment, que ets sensible a la política i que, segurament, sols votar en la majoria de les eleccions que es convoquen. Si és així, quasi segur que, teniu una certa inclinació per una determinada formació política.
Però estareu d’acord amb mi la majoria de les formacions tradicionals (per no dir totes) ens han defraudat, sobre tot durant els darrers anys on han demostrat que no han sabut afrontar degudament el període convuls que ens ha tocat viure. Sembla que cap d’ells hagi posat el més mínim interès en solucionar el greu problema que pateixen les persones i només s’han preocupat en afavorir els interessos del lobbies dominants.
Com a conseqüència han sortit quasi com a bolets nous partits que intentaran fer-se amb un espai polític diferenciat de la resta i, el que encara serà més difícil, consolidar-lo després.
La majoria d’aquests nous partits han sortit com a conseqüència de les mobilitzacions socials, com per exemple la del 15-M de 2011. D’altres s’han inspirat en les queixes de la ciutadania, però també han sortit partits que deuen de trobar que la política del PP és massa d’esquerres.
Entre tots ells al qui no heu de votar és al partit Red, el fundat pel jutge Epilio José Silva. Motiu? Molt senzill, perquè s’ha fet públic que para confeccionar el seu programa electoral ha copiat literalment paràgrafs sencers del programa d’Equo, d’inspiració ecologista que va promoure l’exdirector general de Greenpeace Espanya José López de Uralde.
Evidentment tampoc votaré a Vox, un partit que, a priori es situa a la dreta del PP. Només cal veure que un dels seus impulsos ha estat l’infame Alejo Vidal-Quadras.  
A partir d’aquestes dades que cadascú obri en conseqüència.