dilluns, 29 de desembre del 2014

ELS GRANS FRACASSOS DE CIU A AMPOSTA (II)

El polígon de l’Oriola. Situar el nou polígon d’Amposta al costat de la N-340 no va ser cap invent de CiU. L’any 95, Anselmo Cano, cap de llista d’ICV (jo anava de número 2) ja ho va pensar.
Però als de CiU els hi va molt viure de les propostes dels altres partits. I sinó que li preguntin a l’exalcalde Josep Maria Simó que va ser qui va projectar l’Amposta del futur amb la compra d’immobles i terrenys: zona del castell, zona Xiribecs on s’hi va acabar instal·lant el recinte firal i el complex esportiu, polígon industrial de Tosses, etc. A Roig només li va caler completar el projecte i fer les inauguracions, què és el que més els hi agrada als convergents...
Bé, tornant al polígon de l’Oriola. Una cosa és fer un polígon industrial i l’altra vestir-lo de les empreses necessàries per a donar feina als ciutadans de la nostra ciutat.
Després de molts d’anys, el polígon encara està mig buit i algunes de les empreses que s’hi van instal·lar han acabat tancant.
Voleu alguns exemples?
Als propietaris d’Antaix de la Sénia se’ls hi van donar totes les facilitats per a que acabessin posant una indústria del sector del moble: Coenia i més tard, Antaix. No sé si mai hi van treballar més de 20 persones i la majoria vingudes de fora d’Amposta.
Però la panacea havia de ser Lamicat. Va ser una aposta de Roig que sé les va donar de prendre-la a poblacions com la Ràpita o l’Ampolla, amb molta més tradició de fabricació de cascs d’embarcacions. Per tant el gran fracàs també sé li hauria d'atribuir a ell. Sabeu qui la va visitar anul·lant-se aquell dia tota la activitat política de l’Ajuntament? Un tal Jordi Pujol i Soley. Us sona? Aquell que ara repudien en públic però que en privat segueixen venerant com el pare que és de tots els convergents...
El darrer invent ha estat CETECOM (Centre Tecnològic del Composite) Encara que van nomenar un director fa mesos, no va ser inaugurat fins mitjans del passat novembre amb tota la pompa que requeria l’ocasió, amb la presència del súperconseller Felip Puig (més conegut com Felip Fuig)
L’arquitecte del projecte va ser el fill d’un dels nous regidors de l’equip de govern, que hauria acceptat anar a la llista després de que son fill fos l’escollit.
Per cert, durant molt de temps, hi va haver un cartell on s’oferien parcel·les per a instal·lar noves indústries. Curiosament l’empresa que els oferia era la mateixa que va promoure el centre comercial de Futuro Ciudad Amposta, es a dir, l’empresa d’un tal Ripollés...