diumenge, 28 de desembre del 2014

ELS GRANS FRACASSOS DE CIU A AMPOSTA (I)

Els governs de CiU han anat acumulant estrepitosos fracassos, dels que mai se’n recorden quan fan balanç de la seva trajectòria.
Evidentment, els seus, aquells que legislatura rere legislatura els hi donen la confiança, tampoc se’n volen recordar.
Us parlaré de fracassos contrastables, d’aquells que no admeten discussió. Segurament n’hi ha d’altres de menys sonats, així com a despòtiques decisions de les que avui no en parlaré. Repeteixo, em limitaré als fracassos més sonats dels 27 anys que porten governant Amposta (7 legislatures consecutives, 6 d’elles amb majories absolutes: les 5 primeres de Roig i les dues últimes amb Ferré)

-Zona lúdica de Tosses. Fa vergonya l’estat en que es troba la que havia de ser la zona d’oci més important de les terres de l’Ebre. Abans que res, vull recordar que el grup municipal del PSC ja va dir que no era el lloc ideal per a fer una zona lúdica i van donar com alternativa el passeig del riu, un espai molt més integrat a la nostra ciutat.
Durant els anys d’esplendor, a Tosses hi havia uns multicinemes amb 11 sales, un establiment de menjar ràpid al costat mateix, una discoteca i diferents bars de copes, bolera, etc. Al centre de la plaça on es trobaven la majoria dels establiments, hi havia un gran mural pintat per l’artista Josep Niebla. Aquest mural, que representava el Mediterrani, va ser una de les primeres coses en desaparèixer.
Poc a poc van anar tancant els locals, el darrer la discoteca. No puc assegurar que funcioni un restaurant que es va muntar fa relativament poc, quan ja no hi havia vida...
Ara mateix només funcionen els cinemes, però recordo que van estar 7 anys i mig sense tenir llicència d’obertura i tampoc no puc assegurar que hi fessin les pertinents modificacions per a poder-la obtenir finalment.

-L’escorxador. També a Tosses, però al S de l’Eix de l’Ebre, a poca distància del casc urbà es va construir un nou escorxador per a donar resposta a les carnisseries locals.
Però en lloc de donar la gestió al gremi de carnissers, tal com seria el més lògic, l’explotació de l’escorxador va anar a càrrec d’una empresa del Perelló precedida d’una més que dubtosa reputació. Sembla ser que tothom ho sabia menys l’equip de govern... Curiós. Aquesta empresa va canviar de nom, va fer suspensió de pagaments i va tornar a canviar de nom, amb el vist i plau del govern de torn. El darrer nom de l’empresa que el va gestionat (però sempre van ser els mateixos) es dea PC Golf, SL, com veureu un nom molt apropiat per a una empresa de carns...
Després de tancar portes amb un forat d’uns 1.700.000 euros, des de l’equip de govern encara es tenia l’esperança de trobar a algú que se’n fes càrrec o al menys això se’ns explicava als regidors de l’oposició. El darrer, segons sembla, un empresari de Terol. Finalment res de res...

L’estat actual de les instal·lacions és lamentable. Literalment fan pena! Fora es poden veure camions amb el nom de Cárnicas Tosses retolat a la carrosseria i a l’interior, segons un vídeo que hi ha penjat a la xarxa des de fa mesos, està tot malmès i fins i tot s’han emportat el cables de coure.