dimecres, 31 de desembre del 2014

ELS GRANS FRACASSOS DE CIU A AMPOSTA (i IV)

-La zona comercial de Futuro Ciudad Amposta. El que havia de ser el gran centre comercial i dinamitzador de l’economia de la ciutat funciona sota mínims. Allí s’havien de crear més de 1.000 llocs de treball. El Carrefour (dels que ja no queda cap senyal visible, segurament per la propaganda negativa que això els hi comportaria) en va crear d’inici (sinó recordo malament) 47.
Tot es va tractar d’una gran engany. Als petits comerciants els hi van fer creure que allí s’hi acabarien instal·lant, a part de l’esmentat Carrefour, altres grans marques com el Leroy Merlin o el Decathlon. Segurament el propi Carrofour, a la vegada, també va ser enganyat pels promotors de la zona.
Però si el centre comercial en si va ser tot un despropòsit, la zona enjardinada del darrere està a mig fer i hi ha desastres tan grans com la línia elèctrica que el creua. No es podria haver soterrat?

-El pàrquing soterrat de la plaça del mercat. Si diuen que el pàrquing ha estat un èxit, menteixen com vellacos! L’aparcament soterrat de la plaça del mercat es pot considerar com el darrer gran fracàs de CiU juntament amb la zona comercial. No tinc xifres de l’ocupació i si hi té abonats com es pretenia des d’un bon principi. Però per adonar-se’n del fracàs només cal passar-hi sovint o estar-s’hi una estona i anar comptat els vehicles que hi entren o surten. Segurament no en veureu cap.
Si es fessin les coses bé, l’aparcament soterrat de la plaça del mercat podria haver estat tot un èxit. Nomes hauria calgut prendre les següents mesures:

-Aparcament gratuït de ½ hora per a tots aquells vehicles que van a comprar al mercat municipal o a les botigues dels voltants. Evidentment s’hauria de signar un conveni per a que el mercat i les botigues es fessin càrrec del cost que això significaria. Però no cal ni dir-ho que repercutiria molt positivament en les vendes.
-Posar carros de compra a disposició del públic, tal com passa a les grans superfícies que hi ha per Amposta.
Així s’aconseguiria matar dos moixons d’un sol tret!
També és un despropòsit la plaça en si. Recordo que des de l’oposició es va demanar a l’equip de govern que tot el mobiliari urbà fos retràctil, per a que, en el cas de fer-se un gran esdeveniment, no fossin cap obstacle i evitar possibles accidents. Ens van dir estiguérem tranquils i que ens agradarien els resultats...
Els resultats van ser les caigudes i retortillons que hi van haver al principi i que van obligar a fer-hi unes petites obres de millora.
I a sobre encara volien fer un altre aparcament soterrat al parc municipal entre el museu de les Terres de l’Ebre i l’Hospital Comarcal d’Amposta.
Quan passen coses així, un no pot deixar de pensar que sempre hi ha algú que s’omple les butxaques i no els importa que les obres o bé siguin inútils o bé no tinguin assegurada la viabilitat que caldria.
En definitiva: el benestar de la ciutadania els importa ben poc mentre el seu estigui garantit de per vida.

I la gent els vota...