dimarts, 16 de desembre del 2014

UN GLOBUS SONDA DE NOM DE ‘MENTIDA’

La passada setmana el president del Govern d’Espanya D. Mariano Rajoy Brey, va anunciar a Mèxic en el decurs de la cimera Iberoamericana de mandataris que Espanya ja ha deixat enrere la crisi. Al·leluia!!  
Segurament, si feu una mica de memòria, aquells que porteu més temps seguint-me, recordareu que vaig predir que la crisi acabaria quan algú digués que ja havia acabat. Sembla ser que ja ha arribat el moment. Serà per què l’any que ve és any electoral? No sigueu malpensats, per això no serà... Serà, per què com totes les coses, sempre hi ha un principi i un final... Serà o no serà...
Evidentment es tracta d’una mentida més de Rajoy i el seu govern. Heu vist el vídeo on dos joves (presumptament de Madrid) enumeren les 15 mentides del PP? Bé, per aquells que encara no l’heu vist, l’annexo. És molt entenedor i segur que més d’un el compartirà si és que encara no ho ha fet.
Bé, suposant que el PP hagi mentit en 15 temes importants, d’aquells que tenen abast estatal, l’anunci de la sortida de la crisi seria la setzena mentida. Què ens faria pensar el contrari?
Evidentment es tracta d’un globus sonda llançat interessadament pel PP davant l’any electoral que ens espera. Segur, segur, tenim eleccions municipals al maig i generals, previsiblement a la tardor. A sobre, ja sabeu, amb les municipals coincideixen diverses  autonòmiques, com les del País Valencià. Els globus sonda tenen una finalitat: de tant i tant repetir-se, la gent s’ho acaba creient.  
Mireu, de macroeconomia no n’entenc. Els diferents indicadors, qualificacions, índex, etc. que s’elaboren o atorguen els organismes supranacionals, són sovint interessats i es mouen més per interessos econòmics que no per una altra cosa.
En canvi de microeconomia n’entenc una mica, si més no de la meva particular. Però no cal ser un linx per adonar-se’n de que la situació al carrer ha canviat molt poc respecte a l’any 2011 quan segons el PP es va estar a punt d’acabar el món.
Semblava que ells ho havien d’arreglar tot, però la majoria de les mesures que van activar d’ençà que van arribar al govern, avui, pràcticament segueixen intactes, tret de la reducció dels tipus d’IRPF per a l’any 2015. Però no us feu il·lusions, ja que si tu ets un espanyolet mitjà, l’estalvi a l’hora de fer la renda serà insignificant. A veure què us penseu!
Mentre la xifra d’aturats continuï als nivells actuals, mentre els joves i els científics hagin d’emigrar per a buscar-se la vida, mentre les urgències sanitàries continuïn despatxant als pacients amb la mateixa alegria que ho han estat fent els darrers anys, mentre no tornen a incloure els medicaments que van ser retirats de la protecció sanitària, mentre no es retorni als jubilats el mètode anterior per a calcular l’increment de la pensió, mentre als funcionaris no se’ls tregui delcongelador, mentre l’ocupació que es creï no deixi de ser temporal i precària per a passar a ser de qualitat i indefinida, etc., etc. no es podrà afirmar que hem deixat enrere la crisi.
És una vergonya i un insult a la intel·ligència dels ciutadans afirmar el que va dir Rajoy a Mèxic i que ara, com a cotorres, repetiran tota al resta de membres del govern i els dirigents del PP.

RAJOY DIMISSIÓ!!!