divendres, 2 d’octubre del 2009

HIPOCRESIA DE DRETES


Ahir ens vàrem quedar amb el gran dubte? De que parlaren Rajoy i Camps? Mentre tothom suposava que havien parlat del cas Gúrtel i que Rajoy li hauria demanat (o potser exigit) a Camps que depurés responsabilitats al PP valencià per a evitar així ser-ne esquitxat, resulta que no. Van parlar de política (cal recordar que Camps No va assistir al ple de les Corts Valencianes on s’hi feia el debat de política general) I en lloc de parlar de dimissions (o cessaments) a les files peperes, van demanar la dimissió de Zapatero! Avui escoltava les paraules de Camps quan deia que “és el que volen tots els espanyols”. Mentre segueixi portant a la butxaca un DNI espanyol, suposo que ho sóc oficialment. I jo no desitjo que dimiteixi... Encara que, de vegades discrepi de la seva política, “antes muerto que partío...” O sigui abans que segueixi Zapatero que tornar a veure aquesta “banda de poquesvergonyes” al govern de Madrid!
Si l’altre dia va ser Rajoy el que “sortia per la tangent” a l’hora de respondre a la premsa i no respondre sobre les possibles dimissions, ahir va ser la seva “ma dreta”, la María Dolores de Cospedal que no va voler entendre la pregunta. Aquest matí, Carles Francino a “Hoy por Hoy” de la SER, es preguntava directament si el PP es pensa que els periodistes són “gilipolles”. Jo faria extensiu l’apel•latiu a tota la resta de ciutadans i preguntaria: Es pensen que som “gilipolles” i potser en volen fer volar?
Mentre a València es feia el debat de política general, al parlament de Catalunya, també. Mas (el meu Arturo) va ser molt contundent a l’hora de tornar a demanar responsabilitats polítiques pels informes innecessaris que es van encarregar des del govern de la Generalitat. Va ser reiteratiu i va demanar explicacions i dimissions. Abans d’ahir, un dels membres de la seva executiva l’Àngel Colom acceptava que havia rebut diners de Millet. Ahir es va saber que una fundació vinculada amb CDC, també. Perquè són tan hipòcrites? És que abans no ho sabien. Puig (Felip “Fuig”) ha sortit a donar explicacions (les seves explicacions, les oficials que, al menys jo, no em crec) Ha dit que eren convenis signats entre les fundacions Trias Fargas i Palau de la Música Catalana i que mai cap diner d’aquest havia anat a parar a Convergència. I continuava dient que tot estava declarat a Hisenda i tot era legal. No sabia Convergència que la seva fundació havia rebut diners? I si ho sabien, perquè no van sortir a dir-ho per conte d’insinuar que també d’altres partits n’havien pogut rebre? I qui són els dirigents de la fundació Trias Fargas? És que no pertanyen a la cúpula de CDC?
Així, com és que el PP de l’estat i CDC són els que més aportacions anònimes reben i que mai han volgut revelar-ne els donants?
Massa preguntes que caldria que tinguessin una resposta immediata i, també, contundent. Mols criticar a d’altres partits quan sovint la merda la tens dintre de casa teva. Tot plegat, massa hipocresia!