dijous, 1 d’octubre del 2009

SECRETS I REVELACIONS


Es xocant escoltar per la ràdio i llegir als diaris que ahir Rajoy i Camps van mantenir una reunió “secreta” al parador nacional de Alarcón (Cuenca) a mig camí de Madrid i València. Voler mantenir una reunió secreta persones tan conegudes a nivell estatal com el cap de l’oposició i el president de la Comunitat Valenciana i més en els temps que corren que cada dia surten diverses fotos d’ells als mitjans de comunicació, és una tasca més que difícil per no dir que impossible. Santiago Carrillo va entra a Espanya disfressat amb una perruca. Potser els dos dirigents del PP l’haguessin pogut imitar. Només així haurien pasta desapercebuts i haver mantingut la reunió “secreta”.
Es desconeix la magnitud de l’entrevista, encara que la temàtica és més que previsible. Avui al Periódico surt una foto on s’hi poden veure els dos màxims “senyalats” del cas Gürtel: Ricardo Costa i Vicente Rambla. “Senyalats”, que no responsables...
Per cert, heu escoltat o llegit les paraules de Rajoy quan sé li va preguntar pel cas Gürtel a València. Textualment va dir: “A València, jo crec que, com tots els espanyols, esta n recolzant la candidatura del 2016 i jo crec que s’emportaran una alegria com tothom”. Crec que això es podria considerar una descortesia a la premsa. Un líder polític ha d’estar a “les dures i a les madures” i no fer només servir als periodistes quan els convé!
De totes formes, PP i Gürtel a part, la súper notícia d’ahir va ser la revelació del que cobrarà de pensió el fins ara executiu del BBVA el Sr.Goirigolzarri (encara recordo com em va costar aprendrem el nom de Gorizolaya, el director comercial de Magefesa) Aquest senyor és d’aquells que té un contracte “blindat” i jubilar-lo costarà a l’entitat (o millor dit, als accionistes de l’entitat) 3 milions d’euros anuals. O sigui que jo hauria d’estar treballant més de 100 anys guanyant el que guanyo avui per poder “reunir” una xifra similar! És senzillament vergonyós i més si tenim en compte els temps que corren, de crisi mundial i on la patronal segueix demanant que els treballadors “s’estrenyen el cinturó”. Encara que ja han sigut diversos dirigents polítics i sindicals, entre ells José María Álvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, em quedo amb les paraules del Ministre de Treball Celestino Corbacho on demanava que “després d’això només espera que no els donin consells sobre austeritat i de congelar les pensions del qui cobren 800 euros al mes”.
També l’altra gran revelació va ser la que va fer l’Àngel Colom i Colom (conegut popularment pel món mundial com “sis ales”), ara dirigent de Convergència i un altre temps secretari general d’Esquerra Republicana de Catalunya i més tard fundador, juntament amb la Pilar Rahola del Partit per a la Independència (PI) Ahir va deixar a tothom bocabadat quan va reconèixer que Fèlix Millet li va donar 12 milions de pessetes per a pagar les despeses i poder dissoldre el PI. No obstant, es veu que als comptes de la Fundació de l’Orfeó Català Palau de la Música, la sortida és de 25 milions... I els altres 13? Se’ls va quedar Millet, tal com pareix que tenia costum o els va destinar Colom per a una altra cosa? O una tercera via: se’ls van repartir.
Voldria acabar parlant del grup popular a l’ajuntament de Cambrils que es van unir a la resta del consistori a l’hora de retirar-li els honors al dictador Franco. Aquest cas, per singular i excepcional és notícia. Si fos costum habitual al PP de condemnar la dictadura franquista i de retirar estàtues i honors al dictador, segur que ningú hauria parlat de Cambrils. A veure si passa a partir d’ara!