dilluns, 26 de setembre del 2011

HA TRASPASSAT BAPTISTA BELTRAN, EXALCALDE D’ALCANAR


Segons ha informat a la meva dona un treballador del Consell Comarcal del Montsià, ha mort Baptista Beltran, (Batiste de la Felicidad, així se'l coneixia al seu poble) el camaleònic polític canareu degut, segons sembla, a una malaltia fulminant que, en pocs dies, l’hauria portat al nefast desenllaç.
Beltran va ser alcalde d’Alcanar per primera vegada l’any 1987 per Iniciativa per Catalunya, partit que acabaria abandonant per les discrepàncies amb Miquel Alonso, alcalde de la Ràpita i que també s’havia presentat sota les mateixes sigles, encara que amb coalició amb el PSC. El tema de discrepància va ser que Alonso reclamava al poble veí una part de la zona anomenada Alcanar Platja i que està molt més prop del poble mariner que d’Alcanar.
Després, Beltran, va constituir un nou partit d’àmbit local, Acord per Alcanar, amb el qual es va presentar a les eleccions municipals diverses vegades, tornant a ser alcalde.
Més tard, juntament amb la majoria d’homes de la seva confiança, donaria el salt a Convergència i Unió amb qui es va presentar un parell de cops.
Personalment, i encara que políticament sempre havíem discrepat, sobre tot durant la seva darrera etapa, ens unia una bona amistat.  
Des d’aquí, vull donar el meu condol a tota la seva família, en especial al seu fill Joan, què és amb qui tinc més relació.
Què reposi en pau.   

(Foto el Punt / Avui)