dijous, 1 de setembre del 2011

TEMERITAT



A veure si us ho sé explicar per a què m’entengueu.
Aquest matí me’n anava a treballar com “tinc” per costum cap a Tortosa. En passar la rotonda dels nusos i continuar en direcció Roquetes, Jesús, etc., has de circular forçosament pel carril de l’esquerra. Pel de la dreta hi circulen els vehicles que baixen del pont del Mil·lenari. Ràpidament m’he d’incorporar al carril de la dreta, ja que, en arribar la cruïlla que entra cap a Ferreries (on hi ha una petita escultura de l’església del Roser i el pont de l’Estat) he de sortir de l’Eix de l’Ebre. Normalment no hi ha problemes, sinó és que hi ha molta circulació.
Aquest matí n’hi havia prou. En mirar pel retrovisor he vist que tenia la dreta ocupada per un cotxe, per tant, després d’indicar la maniobra posant l’intermitent de la dreta, he esperar que passes el cotxe per a passar a l’altre carril. Però..., què ha passat llavors? De sobte ha aparegut una motocicleta que, com anava pel mig de la carretera (el lloc per on acostumen a circular) no puc dir amb certesa si anava per un carril o per l’altre. Crec que al seu conductor, això l’importava poc. Ha passat el cotxe i acte seguit també la moto. Mentre jo me’n anava a la dreta, la motocicleta ha anat cap a l’esquerra. Una maniobra imprudent que hauria pogut causar un accident.
Avui s’ha fet públic que s’enduriran les proves per a poder obtenir el carnet de motos a partir d’una determinada cilindrada. Els especialistes aproven la mesura, ja que, com sabeu, els sinistres on es veuen implicades les motos han crescut, així com el número de morts entre els seus conductors.
És d’estranyar? A mi no m’estranya gens quan veig a conductors de motos fent maniobres com la que us he explicat. I en veig prou sovint.