dimarts, 27 de setembre del 2011

PRESIDENT, PRESIDENT...


 
Ep! Encara me’n falten dos més: President, president!
No os cregueu que estic victorejant a l’Arturo, no tant sols a Rubalcaba (més desig que un altra cosa), em refereixo a l’Alcalde president de l’excel·lentíssim Ajuntament d’Amposta.
Fa pocs mesos (28 de juliol) el van nomenar president del Consorci de Salut i Social de Catalunya, dels quan havia estat president des del 1991.
Al ple d’ahir, l’alcalde, o sigui l’il·lustríssim Manel Ferré i Montañés, va renunciar al sou com a tal per passar a cobrar per assistències.
Algú (potser els més beneits), poden arribar a pensa: “Què bé, mira, això s’estalviarà l’Ajuntament!”. De bo que us penseu que això serà així. No dic que no s’estalviï una mica, però segurament no tant com hom pot pensar.
També al ple d’ahir es va acordar que l’alcalde (el nostre il·lustre alcalde), des d’ara, serà president del Ple (1), president de la Junta de Govern (2), president de la Junta de portaveus (3) i si li sumem la presidència del consorci, ja tenim els 4! I tal vegada me’n deixo algun...
Sumant aquests tres “nous” càrrecs (ja els exercia però al cobrar sou no els cobrava com assistències), cada més s’emportarà, si fa o no fa la meitat del que ara cobra. O sigui, si en cobrava 4, en passarà a cobrar-ne 2 (ja m’enteneu) Si això sé li suma el que arribarà a cobrar de “l’altre” lloc, el muntant, amb tota seguretat, serà major. O és que algú es creu que fent aquest tripijoc, perdrà diners? Evidentment, no.
Aquest matí ja m’han dit dues persones que “estan preparant” a la Maria Isabel Ferré per a que sigui l’alcaldessa abans del final de legislatura. Com sap la majoria de la gent, l’actual número 2, és advocada, però no ha exercit mai. És d’aquelles persones que té de professió “política”.
Un exemple del que estic dient és que la setmana passada ja va acudir a una televisió comarcal a parlar de temes d’Amposta, quan només fa uns mesos ho hauria fet l’alcalde (l’il·lustríssim –O n recordeu?-)
I que farà Manel Ferré? Esta clar que les aspiracions que té són les d’arribar com més amunt millor. Conseller? Per què no? Presumiblement CiU tornarà a governar el seu feu durant uns quants anys més i els consellers no són eterns i s’han d’anar canviant de tant en tant.
Si ho arriba a ser, superarà al seu antecessor i gran mentor, l’avui senador espanyol, que mai ho va poder ser. Els seus motius tindria el llavors MH president per no fer-lo.