dissabte, 10 de setembre del 2011

LA FOTO DENÚNCIA DEL DIA 10-0-2011


CÍVIC/INCÍVIC A MITGES. A la primera imatge veieu una petita bossa de plàstic blau. Que conté? Ho veieu? Jo tinc avantatja perquè l'he vist de prop: excrements de gos.
L'amo (o l'ama) del gos és cívic perquè abans de deixar l'excrement pel terra, l'arreplegat amb la bossa. Però és incívic perquè en lloc de dipositar-la a un lloc adequat, a optat per deixar-la al terra. No és el primer cop que veig bosses amb excrements tirades.
I quins són els llocs adequats? Sembla que només són 2: els contenidors d'escombraries i els que hi ha expressament per això, que n'hi ha pocs, tot s'ha de dir.
Així no es pot deixar a les papereres? En principi, no. Però penso que sempre val més deixar-ho dintre d'una paperera que pel terra. Però a Amposta de papereres n'hi ha més aviat poques.
A la segona foto veieu la façana del col·legi Miquel Granell, davant la qual he vist la bossa amb l'excrement. Hi veieu cap paperera? No trobeu que a un lloc molt freqüentat com és el carrer d'un col·legi n'hi haurien d'haver. Jo crec que sí.

No obstant sobre tirar-ho o no a la paperera, deixeu-me que us expliqui una cosa. El parc que hi ha immediatament darrera d'aquest col·legi, on hi ha pistes esportives, parc infantil i zona arbrada, també disposa de "pipi can". Allí hi havia fa uns anys un contenidor per a bosses d'excrements de gossos. Un dia, algú (aquest sí que és incívic) el va tirar al terra. Vaig avisar al responsable de la brigada i, com suposo que que els punts de subjecció devien d'estar fets malbé, es va optar per ficar-hi una paperera. I si a aquella paperera es poden tirar, perquè no a les altres? Algú m'ho sap explicar. A Amposta olen passar coses així de surrealistes.