dimecres, 12 d’octubre del 2011

DIA 4. FRANÇA: BAIONA (O BAYONNE)

El quart dia de la nostra estada al País Basc, varem entrar a França on, com passa amb Catalunya, també continua el mateix país. La primera etapa ens va portar a Bayonne, la capital del departament.
Bayonne, amb totes les diferències que té respecte a d’altres pobles i ciutats de França, té l’aire de les poblacions franceses. L’arquitectura és semblant. Jo crec que, al menys que es tracti d’un expert, si et portessin a una ciutat francesa amb els ulls tapats i en treure’t la bena et preguntessin si sabies on et trobes, difícilment ho acabaries encertant.
El riu, els ponts, l’edifici de l’ajuntament, el monument als combatents, l’escultura a Joana d’Arc, les escoles diferenciades entre nenes i nens, etc. Podrien ser de qualsevol altra ciutat.
La catedral s’estava restaurant i sé li havien tret totes les escultures dels portals. El claustre és un dels més grans de França.
A l’hora de dinar ho férem a un “asador” que, amb tota seguretat era propietat d’un descendent espanyol, segurament que navarrès, ja que es deia Fermin Belchit.
Després de dinar, i amb un sol de justícia, veiérem jugar un partit de rugby (possiblement l’esport tradicional francès)
En acabar la visita, emprenguérem el viatge direcció S, en busca d’una nova destinació.