dilluns, 17 d’octubre del 2011

IDEES IMAGINATIVES PER A SUPERAR LA CRISI XVI


 
La darrera vegada que vaig escriure sobre una idea innovadora va ser fa quasi un any, el 8 de novembre de 2011 i com podeu comprova pel títol, contant aquella, en vaig donar 15, sempre recollint les idees innovadores que havien tingut emprenedors.
Avui hi torno. He llegit al Periódico, amb el títol de "Prémer la tecla bona" que una parell de joves emprenedors volen donar per Internet cursos per ensenyar a usar millor el teclat. 
Abans, la majoria dels que sou de la mateixa generació que jo us en recordareu, hi havia acadèmies de mecanografia on s’ensenyava a escriure a màquina amb tots els dits i sense mirar al teclat. Us he de confessar que jo els uso tots, però tinc el vici de mirar al teclat la qual cosa em resta velocitat, en un temps tan apreciada a l’hora de fer unes oposicions.
Però amb l’arribada del ordinador i els progressiu desús de la màquina d’escriure, les acadèmies de mecanografia van tenir que tancar al mateix temps que se’n obrien per donar cursos d’ordinador, uns cursos prou inútils, sempre des del meu punt de vista. Recordo que el primer curs que vaig fer ens ensenyaven programació quan la majoria dels que hi assistíem encara no teníem ni un simple Commodore (un dels primers ordinadors de sobretaula que van existir abans de que la IBM inventés el PC)
Per a finalitzar, una de les frases que s’hi poden llegir: “El teclat –d’ordinador- està tan integrat a la vida quotidiana que pràcticament el 90 % del que s’escriu es tecleja en un d’ells. Què hi pot haver millor, doncs, que optimitzar-ne l’ús. Aquesta és la filosofia del projecte.