divendres, 7 d’octubre del 2011

DIA 2. HONDARRIBIA

El municipi d’Hondarribia està situat entre Donosti i la frontera francesa que separa el País Basc espanyol i francès. En principi havia de ser la nostra destinació, però el preu dels allotjaments ens va fer desistir i buscar una alternativa. Si l’altre dia us parlava del barat que resulta aparcar a la capital (Donosti), aquí passa tot el contrari (1 hora = 1,35 euros) Encara que els primers 20 minuts són de franc, després no hi ha interrupció al migdia com passa pràcticament a tot arreu.
En contrapartida cal dir que és, juntament amb Sant Sebastià, el lloc més bonic que poguérem visitar.
A Hondarribia (abans Fuenterrabia) s’hi troba l’aeroport, la qual cosa la converteix en una destinació turística per excel·lència.
Però només l’aeroport no seria motiu suficient. També té Parador nacional de Turisme, situat a la part més alta de la població, al palau de Carles I. Des d’allí es pot veure la mar.
L’atractiu més interessant és l’existència de 2 parts molt diferenciades: el barri mariner, amb cases de diferents colors i on es situen la majoria de restaurants i comerços i el casc antic, emmurallat, replet d’edificacions típiques basques, quasi totes blasonades i, com he dit abans, el palau de Carles I, reconvertit en parador de turisme.
La plaça principal del casc antic i del poble, és la plaça Guipúscoa, de nova construcció, però fidel al més pur estil basc.
Des de la part més alta es pot veure la costa francesa, a l'altre costat del riu Bidasoa.