dimecres, 26 d’octubre del 2011

LA SOLIDARITAT AMB GUIMENO



Andrés (Andreu) Gimeno va ser un jugador professional de tennis (crec que l’únic jugador espanyol) Segurament els joves i no tan joves, no se’n recorden, però abans de crear-se l’ATP havien uns jugadors professionals que jugaven les seves pròpies competicions i els considerats amateurs que jugaven les competicions que sempre hem conegut com els tornejos de Rolad Garros, Wimblelon, Copa Davis, etc. Després de la unificació, de fet, van convertir-se tots en jugadors professionals. Sinó recordo malament, Gimeno, al poc de la unificació, va guanyar el torneig francès.
Durant la seva trajectòria com a jugador i com a comentarista televisiu va guanyar molts més diners que qualsevol de nosaltres. Què n’ha fet d’aquell patrimoni? Ell sabrà...
Evidentment, els seus companys de professió poden fer amb els seus diners el que els hi doni la gana. Si decideixen celebrar un torneu de tennis en homenatge, com el que es va celebrar el passat cap de setmana, per a recaptar fons per a Gimeno, estan amb tot el dret de fer-ho.
Però i la resta dels humans? Aquelles famílies que s’ho passen realment malament i que no poden arribar a finals de mes i necessiten l’ajut dels serveis socials? Són els esportistes i d’altres famosos tan solidaris?
Sóc conscient que alguns esportistes com Messi i Eto’o tenen fundacions per ajudar a nens necessitats, però em sembla que són una minoria.
Altres famosos, com Josep Carreras només va crear una fundació per a la lluita contra la leucèmia després de patir ell mateix la malaltia.
Durant les èpoques de crisi hauríem de mirar tots de ser una mica més solidaris, però sobre tot aquells que no la pateixen. I d’aquest n’hi ha més del que sembla.   

(La foto la publicar ahir a Facebook Francesc Vallès, cap de llista de Tarragona pel PSC a les properes generals del 20-N)