dimarts, 1 d’abril del 2014

EL CLAM DE L’EBRE NO ARRIBA A MADRID

Ahir vaig tenir l’oportunitat de llegir les edicions d’alguns diaris que s’editen a la capital i cort: La Razón, El Mundo, Expansión i 20 Minutos. De la manifestació de diumenge entre Sant Jaume d’Enveja i Deltebre, ni un miserable apartat.
En arribar a l’esplanada de l’ajuntament de Deltebre s’hi van poder veure vehicles de diferents mitjans de comunicació (TV3, TVE, 8TV...) A part, hi havia altres mitjans més humils, de qui no vaig veure cap vehicle, però que també seguien la manifestació, com per exemple VilaWeb (només per Internet) Com que no es poden veure tots els canals, varem optar per veure TV3 i escoltar les explicacions que va donar Víctor Sorribes sobre la manifestació.
Al començament de la manifestació, la Silvia Tejedor (Cadena SER), micro en ma anava entrevistant a diferents manifestants, entre ells, alguns integrants de la canalla de la colla castellera. Més tard, sobre lo Passador, Vilaweb també entrevistava a un dels nostres integrants: José Vidal.
El tractament a la premsa catalana ha estat molt diferent a la de Madrid. Així, diaris com el Periódico de Catalunya, Diari Ebre (Diari de Tarragona), El Punt Avui i Ara portaven ahir una foto a la portada, mentre que la Vanguardia només porta una petita ressenya. Al seu interior, tan el Periódico com Diari Ebre publicaven una foto amb el pd4 que va fer la nostra colla.
A d’altres llocs, con al Facebook, hi havia diverses crítiques per alguns polítics, com per exemple per a l’alcalde d’Amposta Manel Ferré, que, amb el PHN d’Aznar es va mostrar bel·ligerant (igual que l’alcalde d’aquella època i tota la seva cort celestial) i diumenge en canvi va assistir a la manifestació. Segur que si encara hi hagués tele a Amposta, semblaria que només ell va anar a la manifestació... 
Però Manel Ferré no va estar sol. Altres càrrecs, militants i simpatitzants de CiU (de Convergència, però també d’Unió) van desplaçar-se fins Sant Jaume per a prendre-hi part. Però com vaig dir ahir, a pocs d’ells vaig veure. Al final, a Deltebre, a una petita delegació d’Unió.    
 
Els manifestants se’n van recordar molt de Cañete, però sobre tot, dels seus ous... Al llarg del recorregut es podien llegir alguns cartells al·lusius al ministre d’Agricultura, així com el pescador del Poble Nou que, com sempre, anava amb el seu impermeable grop i el seu inseparable cartell i aquesta vegada també, amb una bossa amb ous.
També els oradors se’n van recordar del ministre (per cert, desaparegut) Ja sabeu que es diu que, possiblement anirà com a cap de llista del PP les properes eleccions europees del 25 de maig, encara que de moment, Rajoy no ho ha fet públic. Diuen que Cañete aspira a ser comissari d’Agricultura i Medi Ambient per així tancar el cercle del transvasament de l’Ebre. Posarà Brussel·les davant d’un departament com aquest un home que, precisament, es vol saltar a la torera diverses directrius europees, com les d’aigua, aus, peixos, etc.
Si Cañete va llegir ahir la premsa de Madrid, segurament no se’n va assabentar de la manifestació que es va fer al Delta. Espero que, al menys li diguin alguns dels seus companys que aquesta setmana estan recalant per Catalunya.