divendres, 5 de desembre del 2014

INAUGURACIÓ DE FIRA AMPOSTA

Avui 5 de desembre s’ha inaugurat la 45a edició de Fira Amposta. La inauguració ha anat a càrrec del Conseller d’Agricultura Josep Maria Pelegrí, fill de Pelegrí Pelegrí Pelegrí, aquell senyor que es va fer famós al programa de  Jaime Bores i a qui li va fer perdre els nervis.  
Però retrocedim a la inauguració de la fira del 2008. Aquell any el convidat a inaugurar la fira va se Josep González, president de PIMEC.
Eren els anys del govern del Tripartit i, per suposat, des de l’Ajuntament d’Amposta no es convidava a cap càrrec de la Generalitat ni per prescripció facultativa.
Com sempre, la comitiva amb les autoritats, pubilles, banda de música i públic en general, varem sortir de l’Ajuntament fins al recinte firal, fent la major part del trajecte per l’avinguda de la Ràpita.
En arribar a l’altura d’allí on va estar el Banc Central i que, des de fa anys està la pizzeria Trattoria, casualment, va aparèixer Arturo Mas, llavors cap de l’oposició. Sé sabia que Mas estava fent una visita privada per les nostres terres i que el dia abans, aprofitant la festa local de Santa Bàrbara, havia presidit un acte.
Quan es va produir la trobada ningú va dissimular l’amor que es processaven, fins i tot Josep González i, a partir d’aquell moment, Mas, va unir-se a la comitiva i va acabar fent el recorregut.
No cal ni dir-ho que va ser, de facto, l’encarregat d’inaugurar la fira, mentre que Josep González adquiria un paper secundari. La situació va ser digna d’un vodevil i només s’entén des del punt de vista que González també devia de conèixer la situació que s’anava a produir i va acceptar entrar al joc. Un altre, de ben segur, els planta allí mateix i se’n va cap a casa.
A al fira de 2009 també es va produir una situació del tot rocambolesca. Normalment, el dia 7 es celebra el dia de la comarca i el Consell Comarcal pren el protagonisme, juntament al poble que li toca per torn, aquell any, Masdenverge.
Com que el consell estava governat pels mateixos partits que conformaven el govern de la Generalitat, van convidar al Conseller  de Política Territorial i Obres Públiques Joaquim Nadal, un dels pesos pesants dels governs del Tripartit.
Va arribar l’hora dels parlaments i va prendre la paraula l’alcalde d’Amposta i lluny de mostrar-se cordial amb el convidat, li va començar a retreure coses de la seva gestió que tenien que veure amb Amposta. L’equip de govern estava ressentit amb el govern de la Generalitat d’aquella època per què no els hi permetia ampliar la urbanització d’Eucaliptus tan com haurien volgut.
L’alcalde va estar desconsiderat i fins i tot va encomanar la mateixa actitud a l’alcalde de Masdenverge. Però Nadal va saber torejar-los i fins i tot va acusar a l’alcalde d’Amposta de faltar a la veritat.
Sectarisme pur i dur.