dilluns, 19 d’octubre del 2015

L’INDEPENDENTISME S’HA INSTAL·LAT A MADRID

Ni fet expressament. Si des del PP volguessin fomentar a propòsit l’independentisme català, no ho podien fer millor... I esperem-nos que igual el millor encara estar per arribar.
Quan tot fa pensar que el camí cap el procés independentista català ja no l’atura ningú, a Madrid el PP està valorant suspendre l’autonomia, tot i que ells mateixos reconeixen que serà complicat aplicar aquesta mesura.
La complicació vindrà, sobre tot, perquè el temps juga en contra de Mariano Rajoy i els seus, ja que, com recordava avui Pepa Bueno a la SER queden nou setmanes per als comicis generals, concretament 2 mesos i un dia. En aquest temps, s’haurà de constituir el Parlament català i prendre una decisió que, en el pitjor dels casos (o millor, segons es miri) bé podria ser una Declaració Unilateral d’Independència (DUI) Seria llavors quan el s mecanismes de l’Estat s’haurien de posar en marxa per a evitar-la. Suposo que el govern té facultats suficients per a recórrer la iniciativa catalana al Tribunal Constitucional que, l’acceptaria a tràmit i, automàticament quedaria suspesa. Es desacataria llavors el TC? És igual. A partir d’aquí s’hauria d’iniciar el tràmit per a suspendre l’autonomia. En aquet cas no crec que el govern del PP hi tingui les competències necessàries i, ho hauria d’acordar el Congrés dels Diputats (adverteixo que no sóc jurista i puc estar equivocat)
Tot i que s’ha fet sense fer soroll, crec que el Congrés ja ha fet la darrera sessió i, per tant, o bé s’hauria de convocar un plenari extraordinari (i no tinc clar que pugui ser possible) o bé la Diputació Permanent que, imagino, declinaria una responsabilitat tant gran i més si tenim en compte que estem a les portes d’unes generals.
Continuem fent política ficció. El dia 20 de desembre, el PP perd clarament les eleccions i es forma un nou govern fruit d’un pacte entre PSOE i Podemos o Ciudadanos i PSOE... Ves a saber! Però que, en tot cas, el nou parlament espanyol decideixi continuar amb el procés de supressió de l’autonomia catalana, que es voti i que s’acordi suspendre-la... Ja em begut oli!!  
Des del meu punt de vista seria l’error més gran que es podria cometre. Llavors si que intueixo una unitat d’una majoria de partits o grups catalans (inclòs el PSC tot i que algun dels seus dirigents s’entesti en celebrar la Hispanitat...) Un front català que comptés amb tots els grups del Parlament (excepte C’s i PP) tindria una força com mai ha existit a Catalunya. Llavors si que una gran majoria de ciutadans estarien recolzant el nou moviment i, fins i tot (mireu que us dic!) més catalans s’unirien a les files dels partits obertament independentistes. Fins i tot el més escèptics)
Perquè una cosa és no recolzar la independència i l’altra molt diferent retirar-nos l’autogovern i dependre directament de Madrid i d’uns polítics que més que miops serien directament cecs.
Madrid és (no ho dubteu) la gran màquina de fer independentistes!