dimarts, 26 de febrer del 2008

TARRAGONA VENDRÀ AIGUA A BARCELONA

L’Ajuntament de Tarragona ha aprovat a proposta de l’alcalde vendre aigua a Barcelona en “cas de necessitat”. L’aigua sortiria de 4 pous hi es vendria a 1 € els mil litres fins un màxim de 4,4 Hm3 anuals. La veritat és que ignoro si és barata o cara, però intueixo que el preu és mòdic.
En les darreres dècades hi hagut guerres pel petroli (del Golf, Iraq...) i es diu que en el futur les guerres seran per l’aigua. Tarragona, des de fa més de dues dècades consumeix l’aigua de l’Ebre que li arriba del mini-transvasament i conserva les serves reserves “estratègiques”. No només d’aquests quatre pous, ja que al subsòl de la ciutat hi ha una immensa cova que conté una gran quantitat d’aigua. Aquesta cova fou re-descoberta en la passada dècada, ja que en el temps dels romans ja s’utilitzava i, amb posterioritat, fou oblidada.
Si és cert que a Tarragona li sobra aigua, potser en prova de solidaritat amb les comarques de l’Ebre, tindria que renunciar a la concessió que ara té el CAT. Però és fa massa negoci amb aquesta aigua per a pensar que es pugui produir algun dia aquesta possibilitat!