dimecres, 27 de febrer del 2008

DUBTES ELECTORALS

Encara no han transcendit molt els candidats d’aquestes terres tant al Congrés de Diputats com al Senat. Però alguna cosa es va sabent. CiU porta a les seves llistes diversos candidats de l’Ebre. La número 3 per al Congrés és la exalcaldessa de Deltebre Inma Juan. I a la del Senat hi figuren Salvador Pallarés, exalcalde del Perelló y Rosa Pertegaz, militant d’Amposta. Com es pot veure als dos primers se’ls “compensa” pel gran paper que van fer al seu poble les passades municipals. I a més al currículum de la Inma Juan figura com a membre del consell executiu del CPIDE, organisme creat a la llei del PHN per a comprar voluntats i gestionar compensacions. En canvi, a la militant d’Amposta, em diuen que se la va veure en diverses manifestacions anti-transvasament. Ara, un no sap ben bé que pensar. Roig sempre presumia de saber tot el que passava Amposta i “tenir el pati controlat”. Què potser era una talp de Roig per què “passava llista” de la gent d’Amposta que anava a les manifestacions”.
Una darrera pregunta: Si el dia 9 de Març, Rajoy sortís guanyador i se li encarregués la formació de un nou govern i es tornés a reactivar el transvasament de l’Ebre, de sortir aquests tres càrrecs electes, defensarien el territori? De quina manera, com ho van fer temps enrera?
Si hi hagués una mica de dignitat (allò que demanaven fa uns dies a Amposta, potser es quedarien a casa i deixarien a altres persones “no tan cremades” per a ocupar, al menys, els llocs que ara ocupen ells a la llista!