dimarts, 12 de febrer del 2008

TORTOSA MÉS CAPITAL

Des de fa uns anys Amposta demana ser la capital de les Terres de l’Ebre. Les persones que ho demanen (polítics i empresaris) basen la seva reivindicació per l’empenta que té Amposta en aquests darrers anys, l’increment de la seva població i la situació estratègica de la ciutat. Però fins ara només s’ha aconseguit que s’hi instal•len dues delegacions i diverses oficines de la Generalitat. Encara que Amposta Capital existeix gràcies a la creació d’una empresa amb aquest nom. Amposta Capital SL patrocina des de fa poc al CF Amposta.
Mentre a Tortosa, la històrica capital de les comarques dels sud de Catalunya, en aquestes darreres setmanes li han tocat un parell de premis, dels que no es poden considerar “menors”. El primer fa uns dies gràcies a la Diputació de Tarragona que hi vol obrir una seu. Això seria un primer pas per a la descentralització de l’ens provincial i, segurament, més endavant, de la creació de la vegueria de l’Ebre.
Però és que a sobre, avui mateix, el diari el Punt, a la seva portada du el següent titular: “Tortosa tindrà la seu de la futura vegueria de les Terres de l’Ebre”. I amplia la noticia tot explicant que abans de final d’any s’aprovarà la nova llei de governs locals i que el govern d’Entesa la té “absolutament” definida. Aquesta seu aniria al mateix lloc on està ubicat el Consell Comarcal del Baix Ebre i les altres seus dels altres consells serien les seus descentralitzades. Finalment la Diputació acabaria fusionant-se amb els consells comarcals.