dijous, 7 de febrer del 2008

AMB "R" DE RAJOY

Sempre dic que no sóc dels que miro ni els debats polítics ni les entrevistes fetes a polítics. Però avui, a Cuatro he seguit un tros de l’entrevista que ha fet Iñaqui Gabilondo a Mariano Rajoy. I Rajor, r que r! No ha dit res que no volgués dir ni ha aportat massa novetats al que ja ens té acostumats. I quan l’Iñaqui l’ha estrenyi’t una mica ha estat escorredís com una anguila. No vol veure les fites aconseguides per Zapatero. No vol ni sentir-ne a parlar de l’oposició tan dolenta que han fet en aquest quatre anys. Els ho haurien fet millor i bla, bla, bla!
Del tros que he vist només una cosa ha deixat de contestar. Segons el propi Rajoy, avui, hi ha a Espanya 1,5 milions d’immigrants il•legals. A la pregunta que faria ell, s’ha limitat a no contestar. També sobre el tema de la immigració, quan se li ha preguntat sobre el “pacte” que pretén que compleixin, ha respost que els immigrants per a ser legals han de complir amb la llei i han de pagar impostos. Quina novetat! És que ara no ho fan? Evidentment sempre hi ha una minoria que “passen” de tot, però de firmar el “pacte”, també es podrien saltar la llei tantes vegades els hi donés la gana. La Llei està per a complir-se, però algú coneix alguna llei que no s’ha incomplert mai? Un petit exemple: a una carretera només es pot córrer a 100 Km./h. Algú no ha vist mai un cotxe a més velocitat? I mira que està clar i que de tant en tant t’ho recorden... Què passa amb aquelles que “ignores” o vols ignorar?
Sobre el tema de política econòmica, s’ha limitat a dir que el govern no ha fet res. Què s’estat esperant de braços creuats durant quatre anys. I jo que sempre havia cregut que això de l’economia era cíclic. Segur que no hi ha tants premis Nòbel al món com als Estats Units i ara resulta que està a punt d’entrar en rescissió... i mira que allí governen les dretes! Governa l’amic d’Aznar! I un dels motius principals de l’estancament de l’economia: el preu del petroli. La culpa també És de Zapatero i Solbes que s’apugi? I que durant uns anys els seus es fessin d’or amb el tema immobiliari i que ara no hi hagi ningú que compri un pis... també?
I per acabar el més graciós de tota l’entrevista. Ha dit reiterades vegades que “... quan ens vàrem anar...” Anar d’on? Del govern? Del govern no se’n van anar, els van tirar fora el poble sobirà en les passades generals!
En fi, jo seguiré pensant com pensava abans i segur que tu que em llegeixes també! Per tant els debats (o entrevistes) només són per a reafirmar-se els seguidors de cada un dels partits i convèncer a uns pocs. Els altres fan com nosaltres...