divendres, 8 de febrer del 2008

HAN DEIXAT DE MAREJAR LA PERDIU?

Després de quasi 9 anys d’ençà que Aznar va reobrir el tema del transvasament de l’Ebre, ara, el PP de Rajoy diu que no ho inclouran al seu programa electoral.
La veritat no sé que pensar. Si va de debò (crec que no) o ens volen prendre el pèl. Els populars de l’Aragó no volien sentir-ne a parlar i fins i tot van amenaçar amb dimissions. Mentre els valencians i els catalans, pareixien encantats amb el tema. El que penso és que Rajoy els ha volgut acontentar a tots. Si no hi enrenou els populars aragonesos estaran calmats a un mes vista de les eleccions i els valencians saben que si guanyen el transvasament és tornarà a posar en marxa. No és requisit que un tema vagi a un programa electoral per a després poder-lo treure del calaix (per necessitats extremes) i es vulgui reactivar.
Així que caldrà estar alerta de qualsevol maniobra i si transcendeix algun comentari com el que va fer Arias Cañete fa uns anys. Públicament no es dirà res, però en privat, els populars valencians deuen d’estar-se fregant les mans davant les expectatives de que torni a guanyar el PP i compleixi el que sempre ha dit: “Agua para todos” Però em sembla que aquests “todos” només són els capitalistes que es faran d’or amb les infrastructures i el mercadeig de l’aigua de l’Ebre.