divendres, 15 de febrer del 2008

UN PACTE CIU, PP

Avui, parla la premsa que el PP ha ofert a CiU un pacte com el que van subscriure l’any 1996. El PP no tenia majoria i un parit com CiU, que a sobre, en els darrers anys no havia mantingut bones relacions amb el PSOE, li era del tot imprescindible per a formar govern. Era quan Aznar parlava català en la intimitat... Però quatre anys més tard, el PP, va obtenir majoria absoluta i la veritat és que els catalans ens la vàrem veure bastant malament. Us recordeu del Pla Hidrològic, per exemple. També la manca d’inversions en infrastructures, etc.
Pactar amb el PP és una mica pactar amb el diable. Ells mai voldran sortir perdent. Quan sé és necessari, molt bé, però quan no, et donen una puntada de peu al cul i cap a casa!
I si amb això no se’n té prou, només cal veure el tracte del PP cap a Catalunya: ensenyament, català, Estatut, transvasament, etc., etc. De haver-hi un pacte PP-CiU, milloraria la situació? Permeteu-me que ho posi en dubte.
De totes formes els de CiU ja són prou granets per a saber amb qui s’ha de pactar i amb qui no... Només una cosa: les ganes de poder que té Arturo. Com se sol dir “vendria a sa mare” per aconseguir la Presidència de la Generalitat o el màxim poder possible!