divendres, 11 de setembre del 2009

L’ALCALDE D’AMPOSTA TRENCA EL CONSENS INSTITUCIONAL DE L’11 DE SETEMBRE



Aquesta tarda, durant els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya, l’alcalde d’Amposta, el convergent Manel Ferré es quedarà sol a la tribuna d’autoritats a l’hora de llegir el manifest de l’11 de setembre.
De forma pública, qui va ser la cap de llista d’EA-ERC a les passades eleccions municipals ja ha fet saber que el seu grup no hi serà present: “No es pot ser sobiranista un dia a l’any i mantenir carrers amb noms de clares connotacions franquistes com el qui va ser fundador de la Falange Ruiz de Alda”, va dir-me ella mateix el passat dimecres abans de començar el concert de la Unió Filharmònica dintre del marc de les festes del barri que les Quintanes.
Mentre, el portaveu del PSC a l’ajuntament ampostí, Antoni Espanya, tampoc acompanyarà a l’alcalde i així li ha fet saber. “No podem subscriure el manifest. He fet diverses esmenes al text inicial (copiat literalment de la pàgina d’Internet d’Òmnium Cultural), però fer esmenes a un text, que d’entrada ja no ens agrada gens, és pràcticament impossible que quedi bé”, -va dir-nos el propi Espanya- i va continuar: “Li he enviat diversos correus electrònics i encara no he rebut cap resposta de l’alcalde”.
El manifest institucional que llegeix l’alcalde desprès d’hissar la senyera al pont penjant d’Amposta sempre s’havia consensuat amb el diversos grups de l’oposició, però aquest any no ha estat així.
Ara caldria saber quin són els motius que han portat a Manel Ferré a trencar aquest consens institucional. Personalment en trobo dos: la manca de relació que hi ha entre l’equip de govern i els altres dos grups de l’oposició (sobre tot amb el PSC) o la prepotència d’un alcalde que “viu” de la seva majoria absoluta que va aconseguir a les urnes ja ha fet dos anys. Però ni en el temps més difícils amb l’anterior alcalde es va fer una cosa així!
Dimecres passat, de forma fortuïta, van coincidir a un mateix restaurant ampostí, però en taules diferents l’alcalde i els dos portaveus. Al acabar de dinar, Antoni Espanya se li va apropar per advertir-lo que, en el cas de no canviar el text, no l’acompanyaria a la tribuna, encara que sí a l’hora d’hissar la senyera. La resposta de Ferré va ser del tot desconcertant: “Jo tampoc hi seré, ja que tinc un altre compromís”. Personalment no m’ho crec, així que hauria que tornar a avaluar el motiu de la seva afirmació...
Aquesta tarda, a 2/4 de 8, es farà la lectura del manifest des d’una tarima instal•lada al constat del pont penjant. Si es compleixen les previsions (i tot indica que sí), l’alcalde el llegirà tot sol o, tal vegada, acompanyat per algun dels seus tinents d’alcalde i trencarà la unitat d’acció que s’havia produït sempre.
Ahir li explicava al meu cap el lleig que em van fer l’alcalde i diversos membres del seu equip de govern a un acte de les festes majors passades. I ell em va contestar: “Més enllà de rivalitats polítiques, el que et van fer és un acte de manca d’educació”.
Potser tenir una carrera universitària i l’educació que es pot tenir, no sempre caminen en paral•lel! Potser serà això...

1 comentari:

Cucafera ha dit...

El que son les coses, ves per on , a Tortosa on ERC si que governa, allí si que es acceptable que continuí el nom del barri del 13 de Gener, que no es fase res per reconvertir, si mes no, el monument del riu a la batalla de l'Ebre etc. i ahir mateix els organitzadors de la marxa de torxes denunciaven la falta de col·laboració del govern municipal, on, repeteixo, governa Esquerra juntament amb Convergencia.
Ens estan enganyant.